آموزش نقاشی حرفه ای
آموزش نقاشی حرفه ای زمانی محقق می شود که هنر جو دوره های مقدماتی را طی نموده باشد و برای آموزش های حرفه ای آماده باشد. نقاشی حرفه ای می تواند شروعی جهت ترسیم آثار زیبا و برجسته هنری و همچنین راهی برای کسب در آمد از این هنر باشد. در این مقاله به بررسی روند آموزش تا رسیدن به سطح حرفه ای نقاشی پرداخته ایم.
نقاشی از هنر های تاثیر گذار از گذشته های دور تا به حال بوده و می باشد و همچنان طرفداران بسیاری دارد. در آموزش نقاشی با توجه به میزان آشنایی هنرجو با این هنر و قدرت ترسیم او به سطح مبتدی، نیمه پیشرفته و حرفه ای تقسیم می شود. به منظور آشنایی بهتر با اصول آموزش نقاشی و روند آموزش موارد زیر مطرح می شود.
میزان آشنایی و شرایط هنرجو به منظور آموزش نقاشی حرفه ای:
هنر جو پیش از هر چیزی باید از چهار عامل زیر آگاهی داشته باشد و با توجه به آن شروع به آموزش نقاشی نماید. تا به خوبی در این هنر پیشرفت کند و به موفقیت دست پیدا کند.
1-میزان علاقه :
شاید بار ها گفته شده است که میزان علاقه هنرجو مهمترین عامل موفقیت در طراحی و نقاشی است، یک هنرجو با علاقه و تداوم در این هنر مطمئنن به موفقیت دست خواهد یافت. همیشگی بودن علاقه خیلی مهم است، چون علاقه کاذب و زودگذر کمکی به طی مسیر آموزشی شما نمی کند.
از کجا متوجه شویم که به نقاشی علاقه مند هستیم و میزان علاقه ما ثابت و همیشگی است؟
در حین طراحی و نقاشی متوجه گذر زمان نشوید، این حس را اغلب نقاشان حین کار تجربه کرده اند، حس خاصی است که نمی توان وصف نمود، همچون غرق شدن در احساسات و خیال حین مطالعه کتاب و یا تماشای یک فیلم که به آن علاقه دارید.
اگر شما به نقاشی بی علاقه باشید این حس به مرور زمان مشخص و درک می شود، مثلا بارها برای ما رخ داده است که در ابتدا با شوق یک کار را شروع کرده ایم و همان ابتدا فکر می کردیم که به آن علاقه داریم اما با گذر زمان متوجه شده ایم که دیگر آنطور که در ابتدا و روز های اول به آن علاقه داشیتم به کار ادامه نمی دهیم. ممکن است به صورت کلی نسبت به آن بی علاقه شده باشیم و یا میزان علاقه ما کم شده باشد که این مهم با گذر زمان به صورت واضح مشخص می شود.
شما هنرجویان عزیز می توانید با ورود به قسمت فروشگاه دوره های آموزشی دوره هایی که به آن علاقه مند هستید مشاهده کنید و در صورت تمایل و مشاهده قسم هات اولیه هر دوره اقدام به تهیه و خریداری دوره مورد نظر نمایید.
2-سن و سال هنر جو:
برای شروع آموزش نقاشی حرفه ای سن و سال هنرجو بی اهمیت نیست، با توجه به تحقیق و بررسی های صورت گرفته هنرجویان را با توجه به اینکه میزان علاقه آنها به نقاشی مشترک بوده است و بر اساس سن به چهار گروه دسته بندی نموده اند:
- گروه اول کودکان از سن 4 تا 9 سال را شامل میشود:
در شروع آموزش نقاشی کودکان طراحی آنها به شکل داستان محور بوده و فقط برروی لذت بردن و تقویت علاقه آنها تمرکز شده بود، تا خلاقیت کودکان بهتر نمایان شود.
با توجه به اینکه کودکان زمان زیادی برای تمرین نیاز دارند، با اعتماد به نفس بالایی که دارند و فارق از ترس و اشتباه به طراحی و نقاشی می پردازند. آموزش به کودکان نیازمند دانش روانشناسی است و استاد نقاشی با استفاده از روش های غیرمستقیم به تقویت علاقه و خلاقیت کودکان می پردازد.
- گروه دوم نوجوانان از سن 11 الی 19 سال را شامل می شود:
نوجوانان در این گروه سنی اعتماد به نفس کمتری نسبت به کودکان گروه اول دارند و همواره با ترس و خجالتی که ناشی از اشتباه در طراحی و نقاشی است مواجه هستند. با توجه به اینکه بعد درآمد از راه نقاشی برای نوجوانان مهم نیست ولی این سن برای شروع فعالیت نقایش مناسب بوده و پیش زمینه ای جهت کسب موفقیت در آینده برای آن ها محسوب می شود. آنها می توانند با کسب مهارت لازم شروع به نقاشی به صورت حرفه ای نمایند و در ادامه درآمد خوبی از این هنر بدست آورند.
- گروه سوم جوانان از سن 19 الی 35 سال را شامل می شود.
جوانان در این سن معمولا با افکاری مبنی بر بی استعداد بودن در طراحی و نقاشی ممکن است از ادامه این هنر و آموزش های آن منصرف شوند. برخی از جوانان ممکن است اعتماد به نفس کمتر داشته باشند. اگر در ترسیمات خود دچار اشتباه شوند، آن را بدلیل غروری که دارند پنهان کنند. همچنین به دلیل مشغله هایی که دارند زمان کمتری برای تمرین می گذارند (چون اکثراً در این سن دانشجو و یا شاغل هستند). گرچه عده ای با هدف کسب تجره و علاقه به نقاشی به آموزش این هنر می پردازند، عده ای دیگر نیز به منظور کسب درآمد از راه طراحی و نقاشی شروع به آموزش نقاشی می کنند.
- گروه چهارم، افراد بالغ که داری 35 سال سن به بالا هستند را در بر می گیرد.
با توجه به اینکه بیشتر هنرجویان در این گروه سنی با هدف علاقه و لذت بردن از نقاشی، شروع به آموزش این هنر می کنند. نقاشی کردن به این افراد حس آرامش میدهد. گرچه در نقایش های خود اشتباهاتی دارند اما بواسطه لذتی که از این هنر می برند به آن اهمیت نمیدهند و همچنین از انجام تمرینات و تکرار مداوم آن صرف نظر می کنند.
این بررسی ها نشان می دهد رویکرد افراد علاقه مند به نقاشی و آموزش حرفه ای آن متفاوت است. گرچه تمامی این گروه ها به هنر نقاشی علاقه مند هستند اما با هدفی خاص پا به این هنر گذاشته اند. گرچه سن و سال در رسیدن به این مهم بی تاثیر نیست (صبر و حوصله هنر جویان در سنین مختلف متفاوت است) اما بسیاری از هنرمندان وجود دارند که در سنین مختلف (نسبتا بالا) شروع به آموزش نقاشی نموده اند و در کسب مهارت و همچنین دستیابی به درآمد مناسب نیز موفق بوده اند.
3- آموزش نقاشی حرفه ای با توجه به شناخت و پیش زمینه هنرجویان:
عده ای معتقد هستند که داشتن استعداد نقاشی در آموزش آن بسیار مهم است. این نکته از باور های غلطی است که مانع از یادگیری بسیاری از هنرجویان و علاقه مندان به نقاشی شده است و همچنان هم می شود.
با توجه به تجربه ای که در این سال ها در مسئله آموزش بدست آورده ایم، ممکن است برخی از هنرجویان در یک بخش یا یک ترفند از این هنر مهارتی با پیش زمینه قوی تر داشته باشند، مثلاً عده ای در طراحی فیگور انسان قوی هستند، برخی در رنگ آمیزی و شناخت رنگ ها سریع هستند و… ، شناخت و پرورش این قدرت پیش از آموزش نقاشی بسیار اهمیت دارد و می توان با آگاهی از آن به پرورش و تسریع در روند آموزش پرداخت. گرچه ممکن است عده ای پس از گذراندن دوره آموزش یک تکنیک مثلاً تکنیک سیاه قلم و با شروع دوره نقاشی مداد رنگی متوجه قدرت تشخیص رنگ شود. که با متوجه شدن این موضوع می بایست در آموزش نقاشی مداد رنگی بپردازد تا به موفقیت بیشتری دست یابد.
هنرجویان بسیاری بوده اند که بدون شناخت قبلی و داشتن قدرتی در ترفند های مختلف نقاشی به سطح بسیار بالا دست یافته اند آثار خوبی از خود بجای گذاشته اند.
این نکته را به یاد داشته باشید که به منظور موفقت در این هنر بهتر است پیش زمینه هنری و علاقه شما در یک راستا قرار بگیرد. مثلا اگر شما در ترسیمات فیگور قوی باشید ولی به طراحی از منظره علاقه مند باشید ممکن است مسیر دشواری را در آموزش طی کنید اما اگر شما در مسیری که قوی هستید با علاقه حرکت کنید به موفقیت دست پیدا می کنید.
4- هدف یا خواسته شما از آموزش نقاشی حرفه ای چیست؟
شما باید بدانید که به چه منظوری می خواهد نقاشی بی آموزید و به دنبال دستیابی به چه چیزی هستید. در این مسیر علاقه به این هنر راه رسیدن به آن هدف را آسان تر خواهد نمود. همواره برای رسیدن به هدف در نقاشی نیاز است که با پشتکار و صبر به مسیر خود ادامه دهید و خستگی ها و مشکلات مسیر را تحمل کنید و با انگیزه به پیش بروید. زمانی که شما به نقاشی علاقه مند هستید نا امیدی ها، خستگی ها و نظرات اطرافیان همه با توجه به این علاقه و تجسم رسیدن به هدف نهایی قابل تحمل می شود، شما باید توجه داشته باشید که با پایداری در علاقه به نقاشی و همچنین شفافیت هدفتان شما را در رسیدن به آن و قرار گرفتن در مسیر مناسب کمک می کند.
برای رسیدن به موفقیت همواره ترس وجود دارد و سوال هایی پیش می آید. در ادامه به برخی از سوالاتی که ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد اشاره می کنیم شاید کمکی در تحقق و رسیدن به اهداف شما داشته باشد.
ساعات تمرین در آموزش نقاشی حرفه ای به چه صورت باید باشد؟
این سوالی است که همواره بین هنرجویان دوره های مختلف به ویژه سطح مبتدی وجود دارد، اکثرا به دنبال آن هستیم که بدانیم چه مدت زمان لازم است تا به سطح و هدفی که دنبال آن هستیم برسیم، چون اغلب عجله داریم و میخواهیم با آگاهی برنامه ریزی انجام دهیم. جواب دقیقی نمی توان به این پرسخ داد. چون مسئله آموزش به ویژه آموزش نقاشی بسته به میزان تمرینات و علاقه افراد متفاوت است. اما طبق متود های آموزشی که در این مجموعه صورت گرفته است و با توجه به متوسط میزان تمرینات هنرجویان نزدیک هزار ساعت زمان جهت تمرین لازم دارند که می توانند در بازه زمانی 4 الی 5 ماهه و حتی کمتر به این مهم دست پیدا کنند.
به این نکته توجه داشته باشید که این زمان به نوع تکنیک و مدت زمانی که شما صرف آموزش و تماشای این دوره ها میکنید بستگی دارد. همچنین تمرینات مستمر و هدفمند در کسب مهارت بیشتر مهم می باشد و نباید از آن قافل شد. گروه هنری سبحان توصیه می کند شما تمرینات را به صورت مستمر انجام دهید و با گذشت زمان مدت آن را هم بیشتر کنید تا به خوبی در این هنر به شناخت و مهارت برسید.
پیشرفت در آموزش نقاشی چگونه بررسی می شود؟
هنرجویان معمولا با بررسی تمرینات و نمونه کار هایی که در دوره های مختلف آموزشی انجام داده اند به میزان پیشرفت خود آگاهی پیدا می کنند. در این مقایسه ها با مشاهده پیشرفت صورت گرفته ضمن ایجاد انگیزه در ادامه آموزش و انجام تمرینات تمرینات به خوبی ادامه مسیر آموزش را طی می کنید.
برای این کار هیچگاه به صورت روزانه مقایسه را انجام ندهید چرا که ممکن است یک روز شما با انرژی و شرایط روحی مناسب تمرینات را انجام داده باشید و روز بعد اینطور نباشد. در نتیجه بهتر است با گذشت یک بازه زمانی مشخص به این کار بپردازید. به همین دلیل بهتر است میزان پیشرفت را در بازه های زمانی کوتاه و بلند بررسی کنید. بررسی ماهانه اطلاعات خوبی از میزان پیشرفت شما می دهد و متوجه میزان پیشرفت خود خواهید شد. شما می توانید مواردی چون میزان هماهنگی دست و چشم در ترسیم، میزان سرعت، آشنایی با متریال ها و … را در این بررسی ها مورد ارزیابی قرار دهید و از آن مطلع شوید.
دیدگاهتان را بنویسید