اصول پایه آموزش نقاشی با توجه به تکنیک ها و لوازم کاربردی
اصول پایه آموزش نقاشی در یادگیری بهتر و سریع تر این هنر بسیار مهم می باشد. شما با مطالعه و آشنایی این موارد و استفاده از آن در طراحی های خود به خوبی پیشرفت خواهید نمود.
بسیاری معتقد هستند که نقاشی یکی از مهمترین مهارت ها و هنر های امروزی است و عده خاصی از این توانایی و مهارت برخوردار هستند. از همین رو اصول پایه آموزش و یادگیری نقاشی اهمیت پیدا می کند. امروزه بسیاری از اساتید نقاشی با توجه امکانات و شرایطی که وجود دارد به آموزش غیر حضوری نیز پرداخته اند. چرا که با توجه به علاقه هنرجویان و عدم امکان حضور در کلاس های آموزشی موجب استقبال از این دوره های آنلاین آموزشی شده است.
گروه هنری سبحان در دوره های مختلف آموزشی به تدریس تکنیک های مختلف نقاش از جمله سیاه قلم، آبرنگ، مداد رنگی و … در سطوح مختلفی پرداخته است که شما می توانید با ورود به قسمت دوره های آموزشی تکنیک مورد نظر خود را انتخاب و از آموزش های آن استفاده و لذت ببرید. قابل ذکر است شما می توانید دو قسمت ابتدایی هر دوره نقاشی را به صورت رایگان مشاهده و با نحوه تدریس و تکنیک نقاشی آشنا شوید و در صورت تایید آن دروه را خریداری نمایید.
دوره های آموزش نقاشی به صورت غیر حضوری نسبت به دوره های حضوری از قیمت پایین تری برخوردار می باشد و همچنین در زمان و هزینه رفت و آمد هنر جو نیز صرفه جویی می شود و او می تواند پس از انجام هر مبحث آموزش با استاد خود کرکسیون نموده و از اشکالات خود آگاه شود. در صورت وجود سوال نیز می تواند در ساعات مشخص شده با استاد در ارتباط باشد و از راهنمایی های آن استفاده لازم را ببرد.
در آموزش نقاشی علاوه بر اطلاعات و مباحث آموزشی استفاده از ابزار و لوازم نقاشی نیز بسیار مهم است. کیفیت و نوع این لوازم بر کیفیت کار و آموزش شما تاثیر خواهد گذاشت. ما در گروه هنری سبحان به بررسی برخی از موارد مهم در استفاده از این ابزار و انتخاب نوع مناسب آنها جهت استفاده به عنوان اصول پایه آموزش نقاشی پرداخته ایم.
انتخاب مداد مناسب از مهمترین اصول آموزش پایه نقاشی است:
در هنگام خرید مداد باید به این نکته که نوک قلم چه خصوصیاتی دارد دقت بیشتری نمایید. قبل از شروع طراحی با مداد ، باید بهترین مداد با توجه به طرحی که قصد ترسیم آن را دارید انتخاب کنید. میزان سختی و نرمی گرافیت مداد از مهمترین مسائلی است که در انتخاب مداد تاثیر می گذارد و باید به آن توجه نمود. مدادها با توجه به نوع گرافیتشان به دو دسته کلی B و H تقسیم می شوند. مدادهای B نرمتر (با توجه به شماره آن میزان پر رنگی و نرمی آن متفاوت است) و مدادهای H سختتر (کم رنگ) هستند. نوع دیگری از مداد ها هم وجود دارند که بین این گروه B و H قرارا دارد و با نام HB شناخته می شود و در طراحی بیشتر جهت سایه زنی و ترسیم طرح اول بکار گرفته می شود و از نظر کاربرد نیز بین این دو مداد قرار دارد.
در شروع آموزش نقاشی بهتر است از لوازم و ابزاری که کیفیت مناسبی دارند استفاده کنید. این امر به شما کمک می کند تا در ابتدای آموزش به خوبی متوجه تاثیر کیفیت این لوازم در نقاشی بشوید. گروه هنری سبحان برای رفاه و کمک به شما هنر جویان عزیز اقدام به تهیه این اقلام نموده و می توانید با ورود به قسمت لوازم هنری نسبت به تهیه این ابزار اقدام و پس از طی مراحل خرید آن را در درب منزل تحویل بگیرید.
کنترل مداد را به دست بگیرید:
کنترل مداد را شما در درست دارید. اگر دستان خود را در قسمت های بالایی مداد (نزدیک نوک) نگه دارید، کنترل بهتری روی حرکات مداد خواهید داشت. هرچقدر کنترل مداد را بهتر در دست داشته باشید بهتر می توانید ظرافت های طراحی یا نقاشی و اثر خود را به نمایش بگذارید. این امر در ترسیم خطوط موجب پر رنگ تر کشیدن و کنترل خطوط ترسیمی می شود.
در صورتی که اگر قسمت های پائین تر قلم (بدنه و انتهای مداد) را به دست بگیرید کنترل کمتری روی مداد و ظریف کاری های طراحی خواهید داشت. بدینصوت می توان خطوط کمـرنگ تر و سایه مانند را به راحتی ترسیم نمود.
به خط هایی که می کشید تنوع بدهید:
در طی آموزش و یادگیری طراحی با مداد، از خطوط مختلفی استفاده کنید. همه خطوط طراحی یکی و برابر نیستند. برخی از خطوط تغییرات ظریف و نا محسوسی در پهنا دارند. همچنین برخی دیگر از خطوط با تیرگی و روشنایی، طراحی شما را پویا و از لحاظ بصری جذاب می کند. ابتدای کار، شاید نتوانید قلم را آن طور که می بایست و لازم هست در دست بگیرید، اما به مرور و البته با تمرین های مستمر می توانید این مشکل را برطرف کنید. برای این تمرینات از مدادهای چون H3 تا B6 می توانید استفاده کنید. به یاد داشته باشید که باید مداد را در زاویه های مختلف نسبت به کاغذ امتحان کنید تا بخوبی مهارت گرفتن مداد در درست را بیاموزید.
برای جلوگیری از کثیف کاری حین طراحی چه باید کرد؟
در هنگام طراحی باید، یک برگه کاغذ اضافه زیر دستانتان بگذارید. همین این امر ساده باعث می شود از سیاه شدن دستان شما که حاصل اصطحکاک بین دست و گرافیت مدادی که بر روی کاغذ قرار دارد جلوگیری کند. اگه شما راست دست هستید، بهتر است که طراحی و سایه زنی را از چپ به راست انجام دهید و اگه چپ دست هستید این کار را برعکس انجام دهید، یعنی از راست به چب.
برای اینکه در طراحی لبه های نازک و سخت به اجسام بدهیم باید مرز بین اجسام را به صورت جامد و قابل تفکیک ترسیم نمایید. اما اگر در اجسام لبه ها محو باشند، رنگ شیء و پسزمینه با هم مخلوط میشوند. در واقع با این روش، لبه و حاشیه دیده نمی شود.
قانون 70 به 30 در آموزش نقاشی:
باید در طراحی خود با رعایت تکنیک هایی، توجه بیننده را به اثر خود جلب کنید. برای این کار می توان به قانون 70 به 30 توجه داشت. این قانون به هنرمندان کمک می کند تا طرح های تاثیر گذاری خلق کنید. طبق این قانون 30 درصد از طرح شما باید بر روی بخش های اصلی طرح و جزئیات آن متمرکز باشد. 70 درصد باقی مانده نیز باید صرف پر کردن قسمت های دیگر سطح نقاشی کنید. رعایت این قانون ساده در طراحی شما موجب می شود توجه بیننده به سمت موضوع اصلی اثر شما جلب شود. در واقع به کمک این روش می توانید هدف اصلی خود در طراحی را بیان کنید و پیام خود را به بیننده منتقل کنید. برای شروع بهتر است در آموزش های طراحی این مورد را رعایت کنی تا نتیجه آن را بهتر متوجه شوید.
طراحی به صورت قرینه:
بسیاری از افراد در طراحی های خود از ترسیم های متقارن استفاده می کنند و نقاشی آنان نیز زیبا به نظر می رسد، اما این تقارن ها در صورت تکرار به صورت خسته کننده عمل می کنند. از همین رو برای اینکه از این امر جلو گیری شود از یک راه مناسب در آموزش های طراحی استفاده می شود. در این روش تغییرات جزئی به اثر اضافه می شود. در واقع به جای اینکه هر بخش و جزئیات آن را به صورت آیینه ای قرینه سازی کنید، تنها خطوط کلی اثر را متقارن بکشید. برخی از عناصر یا خطوط را هم به دلخواه و متناسب با طراحی، غیر متقارن ترسیم کنید تا نقاشی شما از تکرار و کسل کنندگی در امان بماند. گرچه برخی از طرح ها ایجاب می کنه کاملا متقارن ترسیم شوند.
تاثیر استفاده و ترسیم بافت های متفاوت در آموزش طراحی:
برای نمایش بافت ها و ساختارهای متفاوت در طراحی، لازم است که شناخت خوبی از آن بافت و اجسام داشته باشید تا بخوبی بتوانید آن را به نمایش بگذارید. به بیان ساده تر، لازم نیست همان صورت که گیاه و درختان را سایه می زنید، پوست و صورت را سایه بزنید. هر کدام از آنها، ویژگی های خاصی در جذب نور و ایجاد سایه دارند. در شروع بافت شناسی و سایه زنی بافت بهتر است سختی، صافی و نرمی بافت را شناسایی کنید. واکنش آن را در برابر تابش نور بررسی کنید و حاصل آن را در بافتی که ایجاد می کنید به نمایش بگذارید. اگر شما هنر جوی عزیز در طراحی های خود به این جزئیات طبیعی و پر اهمیت توجه و دقت داشته باشید، با سرعت خیلی خوبی به مهارت در طراحی خواهید دست یافت که موجب پیشرفت شما در نقاشی می شود.
اصول پایه آموزش نقاشی جهت کمک و تسریع در آموزش و آشنایی با این هنر بسیار مفید می باشد و به شما کمک می کند با سرعت بهتری این هنر را بیاموزید و در ادامه فعالیت های خود در زمینه طراحی و نقاشی از آن استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید