انواع سبک نقاشی و بهترین سبک برای آموزش نقاشی
انواع سبک نقاشی و بهترین سبک برای آموزش نقاشی کدام است؟ پرسشی که اکثر هنرجویان در ابتدای آموزش و یادگیری این هنر می پرسند و به دنبال جواب برای آن می گردند. در این مقاله گروه هنری سبحان به این پرسش شما پاسخ می دهد با ما همراه باشید.
هنر نقاشی با گذشت زمان و گسترش آن در تکنیک ها و سبک های مختلفی ظاهر شد. این تکنیک ها دارای شرایط و ویژگی های خاصی هستند که به وسیله آن ویژگی ها از یک دیگر مجزا می شوند. از آنجایی که شروع و انجام این سبک های جدید نیاز به آموزش های پایه و اولیه تکنیک های نقاشی است لذا ابتدا شما می بایست با تکنیک های ابتدایی این هنر آشنا شوید و پس از آن با توجه به دانش و قدرت شما در طراحی سبک مورد نظر خود را انتخاب و به فعالیت در آن بپردازید. در ادامه این مقاله به بررسی انواع سبک نقاشی می پردازیم.
شناخت تکنیک های نقاشی جهت آموزش انواع سبک نقاشی:
همانطور که می دانید نقاشی از تکنیک هایی چون، نقاشی سیاه قلم، نقاشی با مداد رنگی، نقاشی با آبرنگ، نقاشی با رنگ روغن و … تشکیل شده است. این تکنیک ها در عین حال که خود پیش نیازی جهت آموزش و فعالیت دارند خود نیز پیش نیازی برای سبک های مختلف نقاشی هستند. پیش نیاز شروع تمام این تکنیک ها آشنایی با نقاشی مبتدی و مقدماتی است. شما با شناخت این هنر به صورت ابتدایی می توانید با ویژگی های درونی خود، سبکی که علاقه به فعالیت در آن را دارید انتخاب نمایید و به فعالیت در آن بپردازید. این شناخت باعث می شود شما با آموزش های اولیه و لازم برای شروع نقاشی مانند نحوه گرفتن قلم در درست و نحوه سایه زنی و ترسیم طرح اولیه و سایر ویژگی های دیگر نقاشی آشنا شوید.
البته این نکته قابل ذکر است که شرکت در دوره های مقدماتی برای کسانی است که هیچ آشنایی با این هنر ندارند و به تازگی قصد شروع نقاشی و آشنایی با انواع سبک های نقاشی را دارند لازم می باشد و اگر شما مدتی در نقاشی فعالیت داشته اید نیاز به این آموزش ها نمی باشد. برای خرید و شرکت در این دوره و سایر دوره های نقاشی گروه هنری سبحان می توانید با کلیک بر روی دوره های آموزشی وارد قسمت فروشگاه دوره ها شوید و پس از مشاهده دو قسمت اولیه هر دوره به صورت رایگان اقدام به تهیه و خرید دوره مورد نظر خود نمایید. همچنین همکاران ما جهت ارائه هر گونه مشاوره و راهنمایی از طریق واتساپ می توانند شما را به خوبی راهنمایی کنند و آماده ارائه خدمات به شما هنرجویان عزیز می باشند.
چه زمانی آماده آموزش انواع سبک نقاشی هستیم؟
پس از اینکه در تکنیک های فوق به مهارت رسیدید و توانسیتد به خوبی آن ها را اجرا کنید می توانید فعالیت خود را گسترش دهید و در سبک های مختلف این تکنیک فعالیت کنید. این نکته را به یاد داشته باشید که شما پس از اتمام دوره آموزشی تکنیک مربوطه می بایست مدتی در آن تکنیک به فعالیت بپردازید که به تجربه و شناخت خوب از آن دست پیدا کنید و پس از آن به فعالیت در سبک های مختلف نقاشی بپردازید.
انواع سبک نقاشی:
اگر بخواهیم انواع سبک های نقاشی را با توجه به نوع تکنیک تقسیم بندی کنیم می توانیم به گروه های نقاشی رنگی که با رنگ روغن، رنگ آکریلیک، آبرنگ، نقاش با مداد رنگی، نقاشی با پاستل و نقاشی سیاه قلم که به وسیله مداد کنته و زغال انجام می شود تقسیم نمود. هنرمند با توجه به وسایل و تکنیک مورد نظر در سبک مورد علاقه خود به فعالیت می پردازد که ازجمله این فعالیت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود. این سبک ها از مهم ترین و کاربردی ترین سبک های نقاشی می باشند.
- سبک رئالیسم یا واقع گرایانه
- سبک هایپر رئالیسم (سوپر رئالیسم) یا فرا واقع گرایانه
- سبک امپرسیونیسم یا دریافتگرایی
- سبک پسا امپرسیونیسم
- سبک اکسپرسیونیسم یا هیجان نمایی
- سبک مینیمالیسم
- سبک کوبیسم یا حجم گرایی
- سبک فوتوریسم
- سبک ورتیسیسم
- سبک رومانتیسیسم
در ادامه به برسی برخی از مهم ترین سبک های نقاشی می پردازیم که هنرمندان و هنرجویان علاقه مند به شرکت در آن می باشند.
سبک رئالیسم یا واقع گرایانه : این تکنیک همانطور که از نامش مشخص است به نقاشی به صورت واقعی و رئال می پردازد. شما در این سبک می توانید با استفاده از تکنیک های مختلف به ترسیم واقعیت بپردازید. در این سبک موضوعات و سوژه هایی چون ترسیم جانوارن و طبیعت، چهره انسان و … به طوری که در واقعیت می باشند را نیز بکار بگیرید و بدون اضافه کردن و کاستن به اثر، آنچه که در واقعیت می باشد را نقاشی کنید. این سبک جزء پرطرفدار ترین سبک های نقاشی می باشد و هنرمندان زیادی به فعالیت در آن می پردازند. عمده فعالیت هنرمندان و هنرجویان سبک رئالیسم در تکنیک سیاه قلم می باشد. گرچه در تکینک مداد رنگی نیز به فعالت می پردازند و این دو تکنیک جزء پرطرفدار ترین های این سبک می باشند.
در سبک رئالیسم در واقع هرچه که در دنیای بیرون وجود دارد به همان شکل ترسیم می شود. این سبک در اواسط قرن نوزدهم در فرانسه مورد استقبال هنرمندان قرار گرفت. از هنرمندان مشهور این سبک می توان به ایلیار پین و گوستاو کوربه اشاره نمود که شما می توانید با مشاهده آثار این هنرمندان بهتر با این سبک آشنا شوید و در کار های خوده ایده بگیرد و استفاده کنید.
سبک هایپر رئالیسم (سوپر رئالیسم) یا فرا واقع گرایانه: از دیگر سبک های پرطرفدار نقاشی سبک هایپر رئال می باشد که هنرمندان زیادی در آن به فعالیت می پردازند. در این سبک هنری هنرمند با کمی اغراق در قسمت های مد نظر به طراحی می پردازند و موضوع مورد نظر را فرا تر از آنچه که در واقعیت می باشد به تصویر می کشند. در این سبک می توان از تمام تکنیک های نقاشی استفاده نمود اما بیشتر هنرمندان از تکنیک نقاشی با مداد رنگی و سیاه قلم بهره می گیرند گرچه هستند هنرمندانی که با تکنیک رنگ روغن و آبرنگ و … نیز به فعالیت در این سبک بپردازند.
اگر شما علاقه مند به فعالیت در سبک هایپر رئال با تکنیک های مداد رنگی و همچنین سیاه قلم می باشید می توانید جهت شرکت در دوره های آموزش با کلیک بر روی دوره هایپر رئال سیاه قلم و دوره هایپر رئال مداد رنگی قسمت ابتدایی دوره های مورد نظر خود را مشاهده و در صورت تمایل دوره را تهیه و در آن شرکت نمایید. همچنین اگر علاقه مند به شرکت در دوره های آموزشی به صورت حضوری هستید می توانید از طریق راه های ارتباطی چون واتساپ و شماره تماس از شرایط و زمان برگزاری دوره مورد نظر آگاهی و اطلاعات لازم را بدست آورید.
در ادامه مقاله انواع سبک نقاشی به سبک امپرسیونیسم و تاثیر آن در هنر نقاشی می پردازیم.
سبک امپرسیونیسم یا دریافتگرایی: سبک امپرسیونیسم طی بازه زمانی که هنرمندان به نور و طبیعت اهمیت می دادند شکل گرفت و در اکثر آثار ترسیم شده این سبک شاهد بازی نور در اشکال و اجسام مختلف هستیم. آنها به دنبال اعتراض به هنر نقاشی با توجه به شکل سنتی و رنگ آمیزی که داشت بودند. این هنرمندان از ارائه اشکال با خطوط واضح و مشخص و همچنین رنگ آمیزی به صورت های معمول و آنچه که رواج داشت سر باز می زدند. رنگ هایی که به کار گرفته می شد شفاف و یک دست نبوده و در ترکیب رنگ از روش های معمولی (ترکیب در پالت رنگ به هم آمیختن آنها) استفاده نمی کردند. در صورتی که به رنگ های ترکیبی نیاز داشتند، رنگ های مورد نظر خود را بر روی بوم با هم مخلوط می نمودند و در اثر خود بکار می بردند. همچنین استفاده آنها از قلمو به صورتی بود که با ضربات شکسته و کوتاه بر روی بوم به رنگ آمیزی می پرداختند. همه این موارد موجب می شد که این سبک از دیگر سبک ها متمایز باشد.
سبک پسا امپرسیونیسم: از انواع سبک های نقاشی می توان به سبک پسا امپرسیونیسم مجموعه ای از گروهها و سبکهای هنری را شامل می شود که یا در امتداد امپرسیونیسم و یا به عنوان واکنشی در برابر آن، بهوجود آمده اند. این اصطلاح در واقع سبک جدیدی از هنر را معرفی نمی کند، بلکه بیشتر شیوه های مختلفی را شامل میشود که با توجه به اهمیت فرم و استحکام ساختار و یا تاکید بر ویژگی های درونی با استفاده از رنگ فرا تر از سبک امپرسیونیسم رفتهاند. و همانند امپرسیونیسم به نورپردازی و فرم های بکار رفته توجه دارد.
رنگ آمیزی هنرمندان در این سبک، با ضرب قلمهای تند و یک نوع تخلیه هیجانی در آثارشان انجام می شود. بسیاری این دوره را راهگشای تحولات نقاشی قرن بیستم و شکل گیری سبک های جدید می دانند. شیوه پسا امپرسیونیسم فردی تر از امپرسیونیسم بوده و موضوع آثار آن ها همواره برگرفته از طبیعت بوده است. از هنرمندان فعال این سبک می توان به ون گوگ و گوگن اشاره نمود که از این میان ون گوگ را به عنوان پدر هنر مدرن می شناسند. از نقاشی های معروف این سبک می توان به شب پر ستاره اثر ونسان ون گوگ اشاره نمود. ونگوک این اثر را با تکنیک رنگ روغن بر روی بوم ترسیم نموده است و میتوان به خوبی اثر هیجانات سبک پسا امپرسیونیسم را مشاهده کرد، تمام اثر زمینه تیره دارد که توسط نور ستاره ها روشنایی به اثر بخشده می شود.
سبک اکسپرسیونیسم یا هیجان نمایی: این سبک با هدف اصلی نمایش احساسات و عواطف درونی بشر به ویژه ترس، نفرت، عشق و اضطراب شکل گرفت که در آن هنرمند برای نمایش هیجانات شدید خود از رنگهای تند و اشکال کج و معوج و خطوط زمخت استفاده می نمودند.
در اکسپرسیونیسم نوعی اغراق در رنگ آمیزی و اشکال و فرم ها را شاهد هستیم که قصد دارد احساسات را به صورت واضح و روشن به نمایش بگذارد. در ابتدای شکل گیری این سبک هنری بیشتر در آثار هنر های تجسمی استفاده می شد اما با گذشت زمان هنرمندان فعال در زمینه نقاشی نیز با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی جامعه و همچنین وضعیت زندگی مردم جهت بیان حالات تند عاطفی و نافرمانی علیه قوانین ستمگرانه حکومت ها، مقررات غیرانسانی کارخانجات و … از این سبک استفاده نمودند.
در آثار این هنرمندان شاهد هستیم که جهت دستیابی به اهداف خود رنگ های تند و مهیج را با ضربات مکرر و هیجانی قلم مو به شکل های نامتعارف و خارج از چارچوب بدون هیچ نظم و قانونی ایجاد میکردند و از ترسیم هرگونه عنصری که آرامش بخش و چشم نواز بود خودداری میکردند.
سبک مینیمالیسم یا کمینه گرایی: از دیگر سبک های مهم در نقاشی و سایر هنر ها سبک مینیمالیسم می باشد. نقاشی مینیمالیسم را میتوان حاصل فعالیت هنرمندان روس در دوره پس از انقلاب اکتبر روسیه دانست که ساختارگرا بودند و در آثار خود به خلاصه نمایی و بکارگیری اشکال هندسی علاقه داشتند. از جمله آثار هنرمندان فعال روس در این زمینه اثر سفید روی سفید از مالویچ می باشد که تاثیر بسزایی در گسترش این سبک داشت. در آن دوران هنرمندان روس فعال در این سبک آثار خود را به صورت ساده و تک رنگ ترسیم می نمودند و با شناخت آثار آنها این هنر به اروپا و آمریکا راه پیدا نمود. گرچه عده ای بر این باورند که آمریکا مبدا اصلی شکل گیری این هنر می باشد. آنها در بوم های نقاشی خود، بین نواحی مختلف از رنگ های یکپارچه با الگوها و فرم های هندسی تکراری استفاده می نمودند. نتیجه این فعالیت ها بوجود آمدن فضایی تخت و دو بعدی بود که تاثیر مستقیم بر بیننده می گذاشت.
هنرمندان علاقه مند به سبک مینیمالیسم می توانند این سبک هنری را از تکنیک هایی مانند سیاه قلم و مداد رنگی شروع کنند و با پیشرفت در آن در سایر تکنیک ها نیز به فعالیت خود ادامه دهند. هنر مینیمال به ساده ترین شکل و بدون استفاده از تجملات و حرف اضافه موضوع مورد نظر خود را مطرح نمایند.
علاوه بر سبک های فوق سبک های دیگری نیز وجود دارند که هنرمندان در آن به ترسیم و فعالیت می پردازند. سبک های کوبیسم یا حجم گرایی، فوتوریسم، ورتیسیسم ،رومانتیسیسم و … از دیگر این سبک ها می باشند. هرکدام از این سبک ها ویژگی خاص خود را دارند که به بیان آن می پردازند.
دیدگاهتان را بنویسید