ترام در نقاشی و آشنایی با روش های اجرای این تکنیک
تکنیک ترام از جمله سبک های نقاشی است که جهت ترسیم آن بیشتر از راپید استفاده می کنند. گروه هنری سبحان به دنبال درخواست شما عزیزان در این مقاله نحوه و تکنیک های این سبک از نقاشی را آماده کرده است.
ترام در اصل از اصطلاحات صنعت چاپ می باشد. به منظور درک بهتر اگر شما به تصاویر چاپی از فاصله نزدیک و با استفاده از ذره بین نگاه کنید نقاطی کوچک را خواهید دید. این نقاط که همچون پیکسل های یک مانیتور کنار یکدیگر قرار گرفته اند و تصویر نهایی که حاصل این کنار هم بودن و ایجاد شبکه گسترده است را خلق نموده اند. در نقاشی نیز شما می توانید همچون صنعت چاپ با استفاده از نقاظ تصویری را خلق کنید که به آن تکنیک ترام می گویند.
آموزش ترام در نقاشی:
این تکنیک را می توانید با استفاده از مراحل زیر به راحتی بیاموزید. در ترسیم به روش ترام باید با حوصله و صبر کار خود را ادامه دهید. این روش نیاز به تمرین بسیار دارد. پس از انجام نمرینات شما به مهارت خاصی در این روش دست می یابید که می توانید طرح هایی با کیفیت همچون تصاویر چاپی ایجاد کنید.
ابراز مورد نیاز برای ترسیم نقاشی سبک ترام:
برای ترسیم این روش معمولاً از قلم راپید و کاغذ کالک استفاده می کنند. البته بسته به مهارت و تکنیک هنرمند می توانند از خودکار و مداد نیز استفاده کنند. همچنین کاغذ مورد نظر را نیز می توانید با توجه به سبک تغییر دهید. برای ترسیم هایی که از روی یک تصویر خاص صورت می گیرد، معمولاً از کاغذ های معمولی استفاده می شود در غیر این صورت می توانید از نوع دیگر کاغذ همچون کاعذ های طراحی، مقوای گرم بالا و … استفاده کنید.
قلم راپید: اساسی ترین وسیله این سبک از طراحی راپید می باشد راپید از جمله قلم های مهندسی است که دو نوع دائمی و یک بار مصرف از آن وجود دارد. قلم دائمی با توجه به قیمت بالایی که دارد شاید برای هنرمندان تازه کار این سبک مناسب نباشد. این راپید را می توانید بار های متوالی با استفاده از جوهر مخصوص آن شارژ و مصرف نمایید و برای بلند مدت قابل استفاده است. راپید یک بار مصرف گرچه در اصطلاح به آن یکبار مصرف می گوییند اما این راپید را نیز می توانید دو تا سه مرحله شارژ کنید و در این سبک نقاشی استفاده کنید.
پیشنهاد ما به شما هنرجویان و هنرمندان عزیز استفاده از راپید یکبار مصرف است چرا که برای شروع کار مناسب است و نیاز های شما را برای ترسیم برطرف می کند و همچنین از قیمت پایین تری نسبت به نوع دیگر راپید ها موجود در بازار برخوردار می باشد.
کاغذ کالک: برای استفاده از این کاغذ می توانید آن را روی میز شیشه قرار دهید و تصویر مورد نظر را بر زیر کاغذ قرار داده و به آن نور بدهید. هم چنین می توانید آن را بر روی سایر سطوح در حالتی که تصویر مورد نظر در زیر آن قرار دارد بر روی میز یا سطح مورد نظر بچسبانید شروع به ترسیم به سبک ترام کنید.
مراحل آموزش تکنیک ترام در نقاشی:
ابتدا تصویر مورد نظر (طرح اولیه) را به وسیله مداد طراحی بر روی سطح کاغذ و یا مقوا ترسیم می کنیم. همچنین آن دسته از هنرجویانی که توانایی ترسیم طرح اولیه را ندارند می توانند تصویر مورد نظر را بر روی سطح صاف و شفاف قرار دهند. سپس کاغذ مورد نظر (دراین روش بهتر است از کاغذ کالک استفاده کنید) را بر روی آن می چسبانیم و با کمک گرفتن از نور جهت مشخص شدن خطوط طرح طرح اولیه را ترسیم کنید. می بایست جهت ترسیم خطوط اصلی طرح اولیه از مداد طراحی استفاده کنیم.
بهتر است دقت داشته باشید که ترسیم طرح اولیه از اساسی ترین قسمت های طراحی می باشد و لازم است با صرف وقت و دقت آن را به خوبی ترسیم کنید چرا که این امر شما را در ادامه و تکمیل نقاشی کمک می کند.
برای شروع سایه زنی با توجه به ظرافتی که تمایل دارید می توانید نوع ضخامت راپید را تغییر دهید، اما روش کار به صورت نقطه گذاری های متوالی انجام می گیرد. برای شروع بهتر است از قسمت مناسب طرح شروع به طراحی کنید و با پیشروی و سایه زنی سایر قسمت را تکمیل کنید.
این نکته را به یاد داشته باشید که ممکن هست حین انجام کار جوهر راپید بر روی کار پخش شود که باید علاوه بر دقت در اجرای روش ترام یک برگ کاغذ سفید را بر زیر دست خود قرار دهید تا از پخش شدن جوهر جلوگیری کنید.
قسمت هایی که سایه بیشتری دارد باید با نقاط بیشتر و یا ضخیم تری اجرا کنید و برای تیرگی بیشتر، نقاط را باید نزدیک به هم بگذارید.
در روش ترام می بایست نقاط را به وسیله وارد کردن ضربه و به صورت آرام بر روی کاغذ اجرا نمایید. ممکن است از این بابت که جهت ترسیم در این روش از قلم راپید استفاده می کنید به دلیل خطا ترسی را در حین اجرای ترسیم داشته باشید بهتر است بدون هیچ ترسی به نقاشی خود ادامه دهید.
در ترسیم می توانید قسمت هایی که سایه بیستری دارند و یا به اصطلاح تیره تر هستند از راپید های شماره بالا استفاده کنید که ضخامت بیشتری در ترسیم دارند. البته برای ترسیم این قسمت ها، نقاط می بایست نزدیک به هم ترسیم شوند تا تیره تر جلوه کنند.
به صورت کلی دراین روش باید نحوه اجرای نقاط که حاصل آن ایجاد سایه روشن در اثر می باشد را به خوبی رعایت کنیدو گاهی ممکن است در یک تصویر که قصد دارید از روی آن طراحی کنید نیاز باشد که تغییراتی را خود ایجاد کنید تا کار به بهترین شکل انجام شود.
سبک نقاشی ترام
در این سبک از نقاشی همانطور که توسط یک چاپگر در صنعت چاپ صورت می گیرد، هنرمند با توجه به ایده و خلاقیت نقطه هایی را به صورت دقیق و با توجه به قدرت ترسیم هنرمند با نظم خاص در کنار هم قرار می گیرند و در نهایت آنچه که در ذهن هنرمند است با استفاده از این نقاط خلق می شود. در واقع در با استفاده از نقاط و ایجاد سایه روشن این تکنیک انجاممی شود.
سبک های دیگری در نقاشی وجود دارند که بسیار شبیه به سبک نقاشی ترام می باشند. از جمله این سبک ها می توان به سبک پوینتیلیسم به معنی نقطه چینی یا نقطه نقطه، سبک نقاشی اسپیرال، سبک دریافتگری یا امپرسیونیسم اشاره نمود که ضمن اینکه با یکدیگر تفاوت دارند اما مقدار زیادی نیز به هم شباهت دارند. در واقع این روش بیستر بجای ترکیب رنگ ها در پالت
تکنیک های ترسیم ترام
در ترام گذاری می توان با توجه به فواصلی که بین نقاط و تراکم بین آنها قرار می دهید میزان سایه ای که مد نظر دارید را ایجاد کنید. از این روش می توانید در بیان ایده ای که دارید به خوبی استفاده کنید.
با توجه به این که این سبک از تقاشی به صورت تماماً نقطه گذاری است ممکن است دست شما خسته شود و تمرکز خود را از دست بدهید. در هر مرحله از ترسیم که احساس خستگی کردید کمی استراحت کنید. خستگی و عدم کنترل بر روی راپید ممکن است سبب پراکندگی جوهر بر روی کار شما شود.
دیدگاهتان را بنویسید