تکنیک نقاشی با آبرنگ و قلم مو (به همراه فیلم آموزشی)
تکنیک نقاشی با آبرنگ از محبوب ترین سبک های نقاشی است. این سبک از نقاشی در ایران سبقه طولانی دارد. گروه هنری سبحان در این مقاله برای شما عزیزان و فرهیختگان عزیز بخشی از تکنیک های این سبک از نقاشی را گرد آوری کرده است.
تکنیک نقاشی با آبرنگ از روش های جالب و زیبا در نقاشی است. این تکنیک برای بسیاری از هنرجویان و نقاشان جذاب است و به راحتی می توانند با استفاده از ابزار مورد نیاز این سبک ایده و طرح های مطلوبی از خود خلق کنند. این سبک در عین حال که بسیار ساده می باشد اگر در روند طراحی دقت و صبوری لازم را نداشته باشید برای شما بسیار سخت خواهد بود.
آموزش طراحی گیاه با تکنیک نقاشی با آبرنگ
گروه هنری سبحان برای شما عزیزان دوست دار نقاشی با تکنیک آبرنگ در این ویدیو تلاش نموده با ارائه راهکار ها و ترفند های ساده این سبک از تقاشی را آموزش دهد.
مراحل آموزش طراحی گیاه با تکنیک نقاشی با آبرنگ
- ابتدا یک کادر را در وسط مقوا مورد نظر ایجاد می کنیم.(به طول 4 سانت از هر قمست جدا می کنیم)
- طرح اولیه که تصویر برگ می باشد. با استفاده از مداد بر روی کاغذ ترسیم می کنیم.
- رنگ های مورد نیاز را بر روی پالت رنگی و یا قسمت مجزای رنگ آماده کنید.
توجه داشته باشید که اگر از یک قلمو جهت خیس کردند رنگ ها استفاده می کنید حتماً به خوبی آن را بشوید و در پایان قبل از استفاده، آب آن را با دستمال کاغذی بگیرید.
- با رنگ سبز روشن قسمت های برگ که روشن تر می باشد رنگ می کنیم.
اگر شما راست دست هستید بهتر است از قسمت بالا و سمت چپ کادر رنگ آمیزی کنید و اگر چپ دست هستید بهتر است برعکس از سمت راست شروع به رنگ آمیزی کنید.
- پس از رنگ آمیزی برگ ها، قسمت های سفید داخل کادر را با رنگ سبز تیره، رنگ آمیزی می کنیم.
دقت داشته باشد اگر رنگ سبز مورد نظر شما روشن است. می توانید با ترکیب رنگ سبز با رنگ مشکی آن را به سبز تیره تبدیل نمایید. برای این کار هر دو رنگ سبز و مشکی را در پالت با هم ترکیب می کنیم تا به رنگ مطلوب و مد نظر خود برسیم.
- برای ایجاد سایه از رنگ تیره بر روی برگ هایی که با رنگ روشن رنگ آمیزی شده است استفاده می کنیم. با این کار جلوه خوبی به کار خود می دهیم.
برای ترسیم سایه بهتر از قلمو باریک تری استفاده می کنیم. همچنین اگر قسمتی که رنگ آمیزی می کنیم خشک شده باشد با استفاده از آب به راحتی رنگ را پخش می کنیم.
- رنگ آمیزی و سایه زنی را با دقت بر روی طرح ادامه می دهیم و تمام تلاش خود را می کنیم که رنگ به خارج از کادر نفوذ نکند. می توانید رنگ دلخواه و مورد نظر خود را برای سایه زنی ترکیب کنید و از آن استفاده کنید.
شما علاقه مندان به نقاشی می توانید با مراجعه به قسمت آموزش دوره آبرنگ مبتدی و دوره آبرنگ پیشرفته به صورت مبتدی و پیشرفته از آموزش های این دوره ها استفاده نمایید.
- در پایان بعد از اتمام رنگ آمیزی با استفاده از راپید حاشیه برگ های مورد نظر را دور گیری می کنیم. البته شما عزیزان می توانید با استفاده از قلمو شماره 2 این کار را انجام دهید.
ابزار مورد نیاز جهت طراحی گیاه در تکنیک نقاشی با آبرنگ:
- ما برای ترسیم این نقاشی از مقوا (مخصوص کار با آبرنگ)، آبرنگ، پالت رنگ و راپید استفاده کرده ایم، با توجه به طرح انتخابی که برگ گیاه می باشد عمده رنگ استفادی سبز است.
- در انتخاب قلمو ما برای رنگ کردن ابتدایی از قلمو شماره 10 و برای سایه زنی از قلمو شماره 2 استفاده کرده ایم. شما می توانید با توجه به مهارت خود، شماره قلمو مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- قلمو ها انواع مختلفی دارند شما می توانید از هر نوع برند قلمویی استفاده کنید اما باید توجه کنید که قلمو آبرنگ به صورت نوک تیز و حالت مشعلی شکل دارد. قلمو مورد استفاد در این نقاشی قلمو پارس آرت شماره 2 می باشد و شما می توایند این قلمو را از داخل سایت تهیه کنید.
استفاده از انواع تکنیک نقاشی با آبرنگ برای ایجاد بافت در نقاشی:
گرچه کار با آبرنگ بسیار زیبا و ساده است اما باید نظافت در رنگ گذاری و رنگ برداری و نظافت (تمیزی) را رعایت کنید. سرعت عمل در این سبک از نقاشی بستگی به توانایی و مهارت شما در بکارگیری و استفاده از قلم مو و سایر ابزار های نقاشی است.
تکنیک خیس بر روی خیس:
در این تکنیک از آبرنگ بر روی کاغدی که به صورت خیس است استفاده می شود. باید با دقت در پخش رنگ مراحل را پیش برد و با تکرار در این تکنیک به مهارت خوبی می توان رسید.
استفاده از قلموی خیس بر روی خشک:
در این روش بر خلاف روش قبلی از قلمویی که به رنگ آمیخته شده (حد اقل آب مورد نیاز بر روی قلمو قرار دارد) برروی سطح کاغذ که خشک است کشیده می شود.
تکنیک بکارگیری نمک در طراحی:
با توجه به اینکه نمک رنگ را از خود دور می کند در طراحی هایی که از این روش استفاده می شود برای ایجاد فضای روشن تر نسبت به سایر نقاط از نمک استفاده می کنند. این روش را بیشتر در طراحی گل و سایر اشکال که ظرافت خاص در ترسیم لازم دارند بکار می رود.
تکنیک مشمع (مشما):
در تکنیک کار با آبرنگ برای نمایش بهتر برخی از جزئیات از دیگر ابزار و وسایل استفاده می شود. برای نشان دادن بهتر بافت کوه و سایر فضا های مشابه از مشما برای ترسیم استفاده می کنند.
تکنیک استفاده از اسفنج:
اسفنج با توجه به بافتی که دارد ابزاری مناسبی برای ترسیم های سریع و نمایش جزئیات شاخه و برگ درختان و همچنین بافت شن و ماسه در سواحل و سایر فضا های مشابه می باشد.
بکارگیری چسب (چسب کاغذی و میسکیت):
از چسب برای در جلوگیری از رنگ شدن قسمت های مورد نظر استفاده می شود، مثلا چسب کاغذی برای کادر بندی و جلوگی از عبور رنگ به کادر و حاشیه های اطراف نقاشی به کار می رود، همچنین کاربرد چسب میسکیت به این صورت است که جهت جلوگیری از رنگ شدن قسمتی که نمی خواهیم رنگ شود بکار گرفته می شود (معمولا قسمت های داخلی که رنگ آمیزی می شوند) به صورتی که پس از استفاده از این چسب بر روی محل مورد نظر و رنگ آمیزی با برداشت چسب آن قسمت بدون رنگ باقی می ماند.
استفاده از الکل و آب و سایر موارد از دیگر روش هایی است که می توانند برای نمایش بهتر و تسریع در زمان نقاشی از آنها استفاده کنید.
نحوه کادر بندی در تکنیک نقاشی با آبرنگ:
تعریف اولیه کادر قاب یا تصویری است که فضا یا سطحی است که هنرمند اثر و نقاشی خود را در آن بع تصویر می کشد. ابعاد این فضا با توجه به نیاز و ایده طراحی هنرمند تغییر می کند و این فضا ممکن است به شکل چهار گوش، به ابعاد و تناسبات مختلف مانند مربع و مستطیل های عمودی و افقی و دیگر اشکال هندسی می باشد.
در انتخاب کادر باید به عنوان دریچه چشم به آن نگاه کرد که می خواهیم در آن اشیا و مکان هایی را ببینیم و ترسیم کنیم به نمایش می گذاریم. اشکال با توجه به فضایی که اشغال می کنند جلوه های متفاوتی می گیرند.
دیدگاهتان را بنویسید