تکنیک هاشور زدن با راپید (به همراه فیلم آموزشی)
تکنیک هاشور زدن از جمله سبک های نقاشی است که جهت ترسیم بیشتر از راپید استفاده می شود. در این مقاله گروه هنری سبحان با توجه به درخواست شما عزیزان همراه تکنیک ها و روش های این سبک نقاشی را گرد آوری کرده است.
تکنیک هاشور زدن از جمله روش های فدیمی در نقاشی است. ایجاد سایه روشن به صورت منظم و نامنظم سبقه ای طولانی در تقاشی و طراحی ایران دارد. برای ترسیم در این سبک و تکنیک معمولا از وسایلی چون مداد، خودکار، روان نوسی و راپید استفاده می شود، این وسایل از بهترین و مناسب ترین ابزار آلات جهت ترسیم است و پیشنهاد ما نیز برای شما علاقه مندان به این سبک از تقاشی همین ابزار است.
آموزش تکنیک هاشور زدن در نقاشی:
گروه هنری سبحان برای شما علاقه مندان به نقاشی با تکنیک هاشور زدن ویدیو آموزشی زیر را آماده کرده است تا به ساده ترین روش و در زمان کوتاه شما را با این سبک آشنا سازد.
مراحل آموزش تکنیک هاشور زدن:
- ابتدا طرح اولیه که مد نظر داریم ترسیم می کنیم. باید توجه داشته باشید طرح اولیه را با دقت ترسیم کنید، چرا که مهمترین قسمت شروع ترسیم است و نهایت دقت را در ترسیم باید داشته باشد.
- با توجه به اینکه طرح اولیه ما به صورت اسکیس است، ابتدا خطوطی کم رنگ به صورت علامت بعلاوه در وسط مقوا ترسیم می کنیم و شناخت شما از پرسپکتو و اصول و ترفند های آن در طراحی بهتر این الگو به شما کمک می کند.
نکته مهم در سبک هاشور زدن در نقاشی و سایر سبک ها، ترسیم صحیح طرح اولیه است. اگر در ابتدای کار هستید و احساس میکنید طرح اولیه شما مناسب نیست، خطوط شما به صورت کج ترسیم شده، باید این نواقص را برطرف کنید و بعد کار را ادامه دهید. ممکن است ترسیم طرح اولیه زمان بر باشد، شما عزیزان باید در ترسیم طرح اولیه با دقت عمل کنید.
- بعد از تکمیل طرح اولیه به وسیله راپید از قسمت بالایی طرح شروع به پر رنگ کردن نقاط و خطوط اصلی می کنیم.
- پس از مشخص کردن خطوط خارجی جهت ایجاد سایه (پنجره در ویدیو) با استفاده از تکنیک هاشور اقدام به ایجاد سایه می کنیم.
برای ترسیم در این روش خطوط هاشور را به صورت عمودی و یا افقی ترسیم می کنیم و برای نمایش بیشتر سایه در قسمت های مد نظر با وارد کردن فشار بیشتر به راپید خطوط پر رنگ تری ایجاد میکنیم.
- با تکمیل خطوط و مشخص شدن دیگر قسمت ها با ایجاد هاشور سایه و روشنایی را در قسمت ایجاد می کنیم.
در ترسیم درب چوبی طرح مد نظر پس از مشخص کردن خطوط اصلی درب، هاشور هایی را به صورت عمودی ایجاد میکنیم.
با توجه به اینکه درب های چوبی معمولا در قسمت های فوقانی دارای سایه اند و تیره رنگ هستند، ما نیز برای نمایش بهتر این خصوصیت و طبیعی نشان دادن آن، هاشور های این قسمت را با افزایش فشار دست بر روی راپید و افرایش تعداد هاشور ها به صورت تیر نمایش می دهیم.
- در ادامه روند طراحی خطوط اولیه ای که ترسیم کردیم را با خطوط راست تنظیم می کنیم. دورگیری های لازم را انجام می دهیم و همچنان به ایجاد سایه با استفاده از تکنیک هاشور می پردازیم.
با توجه به استفاده از روش اسکیس در این طراحی شما علاقه مندان می توانید با کلیک بر روی این قسمت وارد دوره تکنیک اسکیس و راندو شوید و از این دوره استفاده کنید.
- در ترسیم درختچه ای که داخل گلدان قرار دارد. ابتدا برگ های درخت را به صورت خطوطی که مانند خورده سنگ است ترسیم می کنیم.
- برای نمایش قست هایی که روشن است و نور بر بروی آن قرار گرفته از هاشور استفاده نمی کنیم و قسمت های که در سایه قرار دارد با هاشور های پر رنگ نمایش می دهیم.
برای ترسیم جزئیات باید با دقت و حوصله که ذات اصلی نقاشی است اقدام کنید تا به خوبی این جزئیات را نمایش دهید.
ابزار مورد نیاز جهت تکنیک هاشور زدن:
در این ویدیو ما برای ترسیم به روش هاشور زدن از مداد و راپید استفاده کرده ایم. قابل ذکر است شما عزیزان می توانید با توجه به مهارت خود از دیگر ابزار چون خودکار و روان نویس نیز استفاده کنید.
در انخاب راپید ما از نوع 3 دهم استفاده کردیم، اما شما عزیزان می توانید در ترسیم تکنیک هاشور از راپید های 2 دهم و 5 دهم نیز استفاده کنید.
برای ترسیم این روش می توانید از مقوا و یا کاغذ استفاده کنید. ما در این ویدیو از مقوا استفاده کردیم که هم ضخامت بیشتری دارد و جوهر راچید را به خوبی جذب می کند.
اصول اصلی تکنیک هاشور زدن:
خطوط به صورت موازی و منظم در کنار یک دیگر قرار می گیرند و سطحی از سایه را ایجاد می کند. باید دقت داشته باشید که خطوط هاشو برای طرح هایی که سطح وسیع و صاف دارد مناسب نیست و باید ابعاد طرح را طوری در نظر بگیرید که دست را به راحتی در تمام آن حرکت دهید.
برای نمایش بیشتر سایه از تعداد خطوط را باید بیشتر و نزدیک تر به هم ترسیم نمود. همچنین برای نمایش تیرگی سایه، خطوطی را در جهت های متضاد تکرار کنید.
برای ترسیم هاشور باید به فرم و حالت مدل توجه داشت. جهت هاشور ها باید با آن ها هماهنگ باشند. برای ترسیم هاشور فرم هایی که به صورت صاف هستند از خطوط مستقیم و فرم هایی که به صورت مدور هستند از خطوط منحنی متناسب با فرم سوژه استفاده می گردد.
در ترسیم ابتدا باید قسمت های روشن را هاشور زد (به صورت کمرنگ) و پس از آن با تکرار خطوط در جهات متضاد و مختلف مقدار تیرگی و سایه را بیشتر کنید به طوری که سایه ایجاد شده به تدریج در روشنایی محو شود.
انواع تکنیک هاشور زدن:
تکنیک هاشور زدن ساده:
از روش های هاشور زدن در نقاشی روش ساده است که در آن خطوط به صورت ساده و موازی در کنار یک دیگر ترسیم می شوند. اصولا در این روش خطوط هاشور یکدیگر را قطع نمی کنند، بلکه در کنار یک دیگر قرار می گیرند. برای نمایش تیرگی خطوط را به صورت فشرده و نزدیک به هم قرار می دهند. اگر خطوط با فاصله از یکدیگر قرار گرفته بودند نشان دهنده روشنایی در آن قسمت است.
تکنیک هاشور زدن جهت دار (زاویه دار):
این روش هاشور زدن همچون تکنیک هاشور ساده است با این تفاوت که که در این روش خطوط یکدیگر را قطع می کنند و فشردگی این خطوط نشان از تیرگی و فاصله داشتن آن نشان از روشنایی است.
تکنیک هاشور زدن درهم (تصادفی):
از دیگر تکنیک های هاشور زدن در نقاشی روش درهم و تصادفی است. در این روش هنرمند با بکارگیری حجم گسترده ای از خطوط اقدام به ایجاد سایه و روشنایی در اثر می کند و کنتراست خاصی را به تصویر می کشد. برای نمایش روشنایی از مقدار زیادی از خطوط و نمایش تیرگی در ترسیم از مقدار بیشتری خطوط استفادمی کند. برخی از هنرمندان برای نمایش بافت های گوناگون و حتی جنسیت از این روش استفاده می کنند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.