شغل نقاشی و راه های کسب درآمد از این هنر
شغل نقاشی با توجه به ویژگی هایی که این هنر دارد خیلی جذاب است. یک هنرمند که این هنر را به عنوان شغل خود انتخاب نموده است می تواند در زمینه های مختلف این هنر فعالیت داشته باشد و در آمدزایی کند.
شما در شغل نقاشی می توانید با انجام فعالیت هایی چون آموزش در آموزشگاه های نقاشی و برگزاری گالری های هنری به در آمد دست پیدا کنید. البته در در این رشته هنری می توان از راه های دیگری چون انجام طراحی برای مجلات و روزنامه ها و همچنین برگزاری دوره های آموزش نقاشی به عنوان یک استاد به کسب درآمد بپردازید.
از شاخص ترین فعالیت يك هنرمند در اين رشته هنری به عنوان یک شغل انجام می دهد، طراحي و نقاشي چهره ها، پرسپکتيو، منظره و اجسام، مينياتور، حيوانات و پرندگان و… می باشد که به وسيله ابزار های نقاشی چون گواش، زغال، آبرنگ، مداد رنگي و سایر لوازم دیگر بر روی کاغذ، بوم نقاشی، مقوا، چوب، سنگ، چرم و … انجام می شود. به همين دليل به منظور افزايش كيفيت آثار طراحی شده بايد مراحل گوناگون را با دقت بیشتری انجام داد.
برای شروع شغل نقاشی به چه مقدماتی نیاز می باشد؟
برای ورود به این حوزه هنری و شغل نقاشی نیازی به گذراندن دوره های خاص آموزشی یا تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی نیست. بسیاری از هنرمندانی که در این رشته هنری فعالیت داشته و در هنر نقاشی فعالیت خوبی دارند، به دنبال علاقه خود رفته و به کار در این رشته هنری ورود نموده اند. گرچه برای اینکه به یک نقاش حرفه ای، تبدیل شوید باید آنچه که لازم ورود به این حرفه است بدانید و شناخت خوبی داشته باشید. برای رسیدن به این مهم باید به صورت حرفه ای آموزش ببینید. گذراندن دوره طراحي و نقاشی بستگی به میزان مهارت و علاقه شما دارد. همچنین نیاز به تهيه وسايل و ابزاری چون مداد های مناسب، كاغذ، مقوا، بوم، مداد رنگی، آبرنگ، گواش، پاک كن های ساده و برقی، قلم مو، پاستل و سایر وسایل مورد نیاز می باشد. پس از گذراندن دوره های آموزشی و کسب مهارت می توانید به در آمدزایی از این هنر بپردازید.
گروه هنری سبحان در دوره های متفاوت اقدام به تهیه فیلم های آموزشی تکنیک های نقاشی نموده که شما می توانید با گذراندن این دوره های آموزشی به خوبی با سبک های متفاوت نقاشی آشنا و با اصول اولیه این هنر آشنا شوید. همچنین در این دوره ها با نحوه به کار گیری ابزار و لوازم مورد نیاز نقاشی آشنا خواهید شد.
مهارت های لازم جهت کسب مهارت در نقاشی به عنوان یک شغل:
- ذوق و خلاقیت در زمینه هنر و خلق آثار هنری
- دید متفاوت از سایرین و همچنین نگاهی دقیق و هنرمندانه و موشکافانه به اطراف خود به منظور پاسخ صحیح به نیاز های مخاطبین
- شناخت و آگاهی از ویژگی های انواع رنگ ها (روانشناسی رنگ ها و شناخت رنگ مناسب) و توانایی تشخیص رنگ های متفاوت از یکدیگر
- آشنایی و شناخت تمامی سبک های نقاشی و همچنین ابزارهای مورد نیاز آنها
- توانایی و علاقه مندی به انجام کار در این رشته (انجام هرگونه فعالیت اععم از آموزش و طراحی در زمینه های مختلف نقاشی)
- صبوری و پشتکار زیاد در انجام تمامی مراحل این هنر (فعالیت های آموزشی و همچنین طراحی)
- آشنایی بیشتر با سایر رشته های هنر از جمله هنر های تجسمی، تصویری و گرافیکی
- در صورت آموزش به عنوان یک استاد باید به تدریس و آموزش علاقه مند باشید و با علاقه به این کار به پردازید.
نيازمندي های مورد نیاز آموزشی جهت شغل نقاشی:
در صورتی که شما هیچگونه شناخت و فعالیتی در زمینه های هنری نداشته اید. می بایست جهت آشنایی و کسب مهارت در تکنیک های مختلف هنری، با دوره های آموزشی چون سیاه قلم، مداد رنگی، آبرنگ که از مهم ترین و اصولی ترین تکنیک های هنری می باشند آشنا شوید. در ادامه نیز می توانید سایر تکنیک ها همچون اسکیس، طراحی لباس و … را مورد آموزش و یادگیری قرار دهید. از جمله این آموزش ها که مورد نیاز فعالیت و درآمد زایی در رشته هنری می باشد به شرخ ذیل می باشد.
- آموزش های طراحي پایه و پیشرفته به منظور آشنایی با نقاشی و اصول طراحی
- آموزش های سیاه قلم در سطح های مبتدی، نیمه پیشرفته، هایپر رئال و کودک و پرنده
- آموزش نقاشي با مداد رنگي با توجه به سطح های مبتدی، نیمه پیشرفته، هایپر رئال و پرنده و طبیعت بی جان
- آموزش نقاشي به وسيله آبرنگ در سطح مبتدی و نیمه پیشرفته
- آموزش اسکیس و راندو ویژه دانشجویان معماری و علاقه مندان به این تکنیک و آشنایی با اصول پرسپکتیو
- طراحی لباس های متفاوت
راه های کسب درآمد از شغل نقاشی:
در گذشته نقاشی و کسب درآمد از آن به عنوان یک شغل، غیر معمول بود اما در حال حاضر با توجه به پیشرفت های صورت گرفته و افزایش آگاهی عموم مردم از این هنر و سبک های آن و همچنین علاقه مندی به این هنر موجب رسمیت بخشی این هنر شده است. گرچه همچنان عده ای بر باور گذشته استوار مانده اند اما هنرمندان بسیاری از این حرفه در حال درآمد زایی هستند. درآمد یک نقاش معمولا تنها از طریق نقاشی کشیدن و برگزاری گالری های متفاوت نقاشی جهت فروش آن نیست. بلکه بیشتر نقاشان علاوه بر آن، به کارهای دیگری از جمله تدریس و آموزش می پردازند.
همچنین تعدادی از نقاشان که علاقه مند به فعالیت در سازمان ها و ارگان های متفاوت می باشند می توان با ارائه آثار خود و بررسی توسط سازمان مورد نظر پس از تایید به صورت رسمی در آن سازمان استخدام شوند و مطابق با قوانین و مقررات آنها به فعالیت بپردازند و دستمزد خود را دریافت نمایند.
این نکته گفتنی است که نقاشان و هنرمندانی که توانایی، مهارت و تجربه کافی در حوزه نقاشی داشته باشند و همچنین قدرت خوبی در بر قراری ارتباط با سایر افراد یا مراکز مرتبط داشته باشند، می توانند از نظر درآمدی با برقراری ارتباط و پذیرش سفارشات متنوع نقاشی، خود را از نظر مالی در سطح خوبی قرار دهند.
نقاشی فرصت های شغلی جدید آن:
نقاشي از جمله هنرهايی است كه با روح انسان مرتبط است و طراحي و خلق هر اثر هنری برگرفته از فكر، احساسات و تخیل هنرمند می باشد. یک هنرمند پس از خلق اثر هنری می تواند به وسیله آن با بیننده اثر خود ارتباط برقرار نماید. همچنین نقاشی این ظرفیت را دارد که با سایر هنرها تلفيق شود و حاصل آن، اثر و كاری جديد خواهد بود. از جمله این تلفيقات را می توان در تکنیک نقاشی خط که حاصل تلفیق هنر خوشنويسی و نقاشی می باشد دید. همچنین هنر نقاشي از جمله هنر هایی است که می توان از آن بر روی هر شئ و سطحی جهت خلق اثر (نقاشی) استفاده نمود؛ مانند نقاشی بر روی چوب، سنگ، چرم، سفال و … .
در پاسخ به این پرسش که چه زمانی می توان کسب و کار را از شغل نقاشی راه انداز نمود؟ باید گفت که یک هنرمند پس از طی دوران آموزشی و صرف زمان جهت تولید آثار هنری در سبک مورد نظر (جهت درآمد زایی از آن تکنیک) می تواند وارد کار شود و از این حرفه درآمد زایی کند. مدت زمان این عمل هم بسته به هوش و استعداد هنرمند می باشد. او می تواند پس از کسب آموزش با صرف زمان اندکی جهت کسب تجربه بیشتر در این هنر وارد بازار کار شود و در آمد زایی کند.
از جمله فواید راه اندازی نقاشی به عنوان یک شغل بکار گیری افراد هنرمند و علاقه مند به این هنر جهت کسب در آمد و کمک به بهبود وضعیت اقتصادی و از نظر فرهنگی نیز موجب بهبود و ارتقاء سطح فرهنگی جامعه می شود. بسیاری از کشور های بزرگ و پیشرفته دنیا با علم به این مهم، شرایط و بستری مناسب جهت شروع به کار و فعالیت هنرمندان را فراهم نموده اند و این شغل با استقبال خوبی روبرو شده است.
شغل نقاشی در ایران:
هنرمندان و فارغ التحصیلان نقاشی نباید این انتظار را داشته باشند که نقاشی به تنهایی شغل و منبع درآمدشان باشد. بسیاری از نقاشان موفق و معروف جهان نیز فقط و فقط به کشیدن نقاشی جهت درآمد زایی مشغول نیستند، بلکه در کنار نقاشی، به آموزش و تدریس این هنر به علاقه مندان نقاشی میپردازند. مسئله آموزش (به صورت حضوری و غیر حضوری) تاثیر بسزایی در گسترش دید، تخیل و اندیشه های هنری نقاش دارد. همین امر است که هنرمندان و علاقه مندان به فعالیت و کسب در آمد از هنر نقاشی باید به فکر آموزش آن باشند. از دیگر راه های کسب در آمد از هنر نقاشی می توان به تدریس به عنوان استاد در مراکز آموزشی (مراکز آموزش عالی و آموزشگاه های هنری آزاد و خصوصی) و همچنین فعالیت در مطبوعات و نشریات سازمان ها و ارگان های مختلف دولتی مانند صدا و سیما و شهرداری (به عنوان مجری و طراح نقاشی های دیواری) اشاره نمود.
برای راه اندازی و کسب در آمد از هنر نقاشی قسمت های چون دانشگاه ها و سازمان فني و حرفه اي (به منظور آموزش و ارائه مدرك معتبر) آموزشگاه های خصوصی و دولتی (جهت آموزش)، وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامي (به منظور برپايي نمايشگاه های هنری) بسیار تاثیر گذار هستند و در صورت همکاری و رعایت اصول مربوطه می توان موجب گسترش هنر و هنرمندان این کشور عزیز و هنر پرور شد.
دیدگاهتان را بنویسید