تکنیک نقاشی اجسام با خودکار (به همراه فیلم آموزشی)
تکنیک نقاشی با خودکار از دیگر شاخه های نقاشی است که نیاز به مهارت در ترسیم دارد. همانطور که از نام این روش مشخص است عمده ابزار مورد استفاده در این تمرین خودکار است. گروه هنری سبحان با توجه به درخواست شما علاقه مندان در این مقاله به آموزش این تکنیک به همراه ویدیو آموزشی پرداخته است.
تکنیک نقاشی با خودکار سبکی خاص است چرا که خودکار جز نوشت افزار است و قابلیت پاک شدن ندارد. از طرفی طراحی با خودکار خیلی سخت به نظر می رسد. در حالی که با یادگیری تکنیک های لازم می توان به راحتی با آن طراحی کنید و مهارت کافی را بدست بیاورد.
آموزش تکنیک نقاشی با خودکار:
گروه هنری سبحان با توجه به درخواست شما عزیزان علاقه مند ویدیو آموزشی تکنیک نقاشی با خودکار را به صورت رایگان به شکل زیر فراهم نموده است تا با روش ساده و در زمان کوتاه با این سبک آشنا شده و بتوانید ترسیم و طراحی خود را ارائه دهید.
مراحل آموزش تکنیک نقاشی با خودکار:
- اولین کاری که در ترسیم نقاشی با خودکار باید انجام دهیم تصویر کردن طرح و ایده اصلی با مداد است. طرح اولیه مثل پی یک ساختمان در حال ساخت است باید به درستی و با دقت آن را ترسیم کنید. پس برای تصویر کردن آن عجله نکنید و با صرف وقت لازم آن را بکشید. طرح اولیه ما یک قطب نما فلزی است.
- پس از آنکه طرح اولیه را به صورت کامل ترسیم کردیم، به وسلیه خودکار قسمتی را مشخص می کنیم و شروع به رنگ آمیزی و ایجاد سایه بر روی آن می کنیم.
در این تکنیک ایجاد سایه باید با کنترل درست بر روی خودکار انجام شود. همانطور که در قست ابزار مورد نیاز توضیح داده شده، خودکار نیابد روان باشد و برای ترسیم بهتر شما باید بر روی خودکار کنترل داشته باشید.
- پس از کامل شدن قسمت بالایی قطب نما قسمت های دیگر این طرح را که زنجیر های متصل شده به آن است ترسیم می کنیم. ترسیم حلقه های زنجیر را بادقت انجام می دهیم. همانطور که در ویدیو مشاهده نمودید برا نمایش بهتر ظرافت های موجود در حلقه از سایه روشن هایی استفاده می کنیم که بر روی حلقه های زنجیر قرار دارد. برای اینکه براقی فلز موجود در زنجیز را بیشتر نشان دهیم از محو کن استفاده میک نیم.
برای ترسیم تکنیک تقاشی با خودکار نیاز است که با روش های طراحی و نحوه ترسیمات آشنا باشید. شما عزیزان می توانید با کلیک بر روی دوره آموزش طراحی پایه و دوره طراحی پیشرفته که توسط گروه هنری سبحان فراهم آمده، دور های مورد نظر خود را طی کنید. در این دوره ها دروس اولیه به صورت رایگان قابل تماشا می باشد. می توانید با تماشای این ویدیو های رایگان تا حدودی با روند اولیه طراحی آشنایی پیدا کنید. اما برای کسب مهارت بیشتر باید دوره را به صورت کامل طی کنید.
- قسمت دایره ای کنار قطب نما (قاب قطب نما) را ترسیم می کنیم، برای تصویر بهتر دایره، باید به صورت دورانی دست خود را حرکت دهید. برای نمایش براقی سطح قطب نما قسمت هایی را به صورت تیره روشن رنگ آمیزی می کنیم. مطابق ویدیو نوار های دایره ای کناری قطب نما را ترسیم می کنیم. برای طبیعی جلوه دادن آن سایه روسن هایی را بر رو آن ایحاد می کنیم و با استفاده از محو کن به خوبی این براقی فلز را نشان می دهیم
دقت کنید برای جلوگیری از پخش شدن جوهر در سطح کاغذ حتماً یک کاغذ زیر دست خود قرار دهید. این امر سبب می شود که دست شما با جوهر تماس نداشته باشد و در سطح کار پخش نشود. جلوگیری از پخش شدن رنگ در این سبک از نقاشی مهم است و جلوه بصری خوبی به کار شما می دهد.
- پس از تکمیل نوار دایره ای اطراف قطب نما، قسمت های داخلی آن را ترسیم می کنیم. قسمت های عقربه های داخلی و حروفی که داخل قطب نما قرار دارد.
- برای ترسیم جزئیات داخلی مانند قسمت های قبل با تمرکز بر فشاری که به خودکار وارد می کنیم خطوط را ترسیم می کنیم. با استفاده از محو کن قسمت های مورد نیاز را محو کنید.
برای ترسیم سایه اگر می خواهید سایه شما کمرنگ باشد باید خودکار را به صورت زاویه دار و نزدیک به سطح کاغذ می کشیم و اگر بخواهیم سایه را پر رنگ تر ایجاد کنیم خودکار را به صورت عمود بر آن می کشیم. در ترسیم سایه باید به صورت ملایم و کنترل دست برروی خودکار انجام شود.
- مراحل بعدی ترسیم با تکمیل جزئیاتی که بر روی صفحه قطب نما قرار دارد ادامه می دهیم. برای ترسیم خطوطی که به عنوان ترک برروی قطب نما قرار دارد. باید به نوک خودکار، فشار بیشتری وارد کنیم به طوری که کنترل خودکار را در درست داشته باشیم.
- مراحل پایانی نقاشی با خودکار در این ویدیو به ترسیم زنجیر های متصل به قطب نما اختصاص دارد. برای ترسیم این زنجیر ها که به صورت دایره ای به یکدیگر متصل شده اند باید سایه و روشن را طوری ایجاد کنیم که براق بودن فلز را به خوبی نمایش دهد.
ابزار مورد نیاز در تکنیک نقاشی با خودکار:
- برای این سبک از طراحی ابزار خاصی مورد نیاز نیست. شما می توانید با یک خودکار و محو کن این سبک از نقاشی را به راحتی ترسیم کنید. ما در این ویدیو آموزشی از خودکار بیک سایز یک ممیز سه دهم استفاده کرده ایم. شما می توانید از دیگر برند های خودکار استفاده کنید.
مهمترین چیز در انتخاب نوع خودکار برای این تکنیک، کنترل خودکار است. خودکار روان برای این سبک مناسب نیست چرا که کنترل دست روی خودکار روان خیلی سخت و کم است. خودکار باید طوری باشد که با فشار دست جابجا شود و دست کنترل بیشتری روی آن داشته باشد. مخصوصاً هنر جویانی که به تازگی قصد ترسیم به این سبک را دارند باید با خودکار هایی نقاشی خود را شروع کنند که کنترل کافی را بر روی آن داشته باشند.
نوع خودکار:
خودکار بیک انواع مختلفی دارد ولی شماره ای که ما بشما پیشنهاد می دهیم و از آن استفاده می کنیم شمار 1/3 است. همانطور که در ویدیو مشاهده نمودید برای ترسیم سایه که نقش اساسی در این تکنیک دارد کنترل خودکار اهمیت بالایی دارد. علاوه بر آن خودکار باید طوری باشد که جوهر آن در کار شما پخش نشود.
نوع محو کن:
در روش نقاشی با خودکار، انتخاب سایز محو کن و شماره آن مهم نیست و بستگی به نحوه کاربرد و استفاده شما از محو کن دارد. اگر شما تمایل به اسفاده از محو کن بزرگ دارید که طول (قد) محو کن بلند باشد. می توایند شماره بزرگ آن را تهیه کنید و اگر ابعاد کوچک تر آن را دوست دارید می توانید از شماره کوچیک آن استفاده کنید.
برجسته ترین نقاش در تکنیک نقاشی با خودکار:
او می گوید بسیاری از هنرمندان از ترسیم با خودکار اجتناب می کنند. چرا که این تکنیک اجازه پاک کردن اشتباهات را به آنها نمی دهد و فرصت هیچ خطایی را ندارند.
دیدگاهتان را بنویسید