نقاشی با مداد رنگی آبرنگی و تکنیک های مربوط به آن
نقاشی با مداد رنگی آبرنگی از دیگر ابزار نقاشی است که باید در استفاده و به کارگیری آن مهارت لازم را بدست آورد. این تکنیک همچون آبرنگ بوده و می توان بسیاری از روش های ترسیم در آبرنگ را با این مداد اجرا نمود.
مداد رنگی آبرنگی دارای رنگدانه هایی است که با قرار گرفتن یا تماس با آب از خود واکنش نشان می دهند. این رنگ ها گرچه کیفیت آبرنگ را ندارند اما بسیار شبیه به آبرنگ عمل می کنند. در این مقاله گروه هنری سبحان با معرفی تکنیک های این سبک و معرفی انواع مداد رنگی آبرنگی تلاش نموده تا شما هنرجویان و همراهان عزیز را با این سبک و ابزار مختص به آن آشنا سازد.
مداد رنگی آبرنگی چیست؟
این مداد در ظاهر شبیه به مداد های رنگی معمولی است. اما این مداد قابلیت حل شدن در آب دارد و می توان با استفاده از تکنیک آبرنگ آنها را به کار برد. این مداد را می توان در زمینه خشک به کار برد و به وسیله قلمو آن را خیس نمود و یا آن را بر روی سطح خیس به صورت مستقیم استفاده نمود.
تکنیک های نقاشی با مداد رنگی آبرنگی:
در ترسیم با مداد آبرنگی تکنیک های مختلفی وجود دارد که بسته به نوع طراحی و مهارت متفاوت است. عمدتا از روش هایی که رطوبت یا آب در آن به کار گرفته می شود در نقاشی استفاده می شود.
ابتدا طرح را بکشید سپس آب را اضافه کنید: اکثر هنرمندان ابتدا طرح اولیه را می شکند و پس از تکمیل تمام نقاشی و یا هر مرحله آب را اضافه می کنند.
در رنگ آمیزی دقت داشته باشید که ابتدا رنگ های اصلی را به آرامی رنگ آمیزی کنید و پس از آن رنگ های دیگر را به نقاشی خود اضافه کنید. در ترکیب رنگ ها بهتر است از قسمت های روشن شروع کنید و بعد با سایه زنی محل های تاریک طرح خود را تکمیل کنید.
برای خیس کردن سطح نقاشی باید ابتدا قلمو را به آرامی خیس کنید نباید آن را به یکباره در آب فرو ببرید و خیس شود.
خیس کردن مداد برای نقاشی: در این روش مداد را مستقیماً در آب فرو می بریم و خیس می کنیم. خطوط مداد پس از خیس شدن پر رنگ تر و ضخیم تر می شود. پس از تکمیل نقاشی به این سبک خواهید دید با خشک شدن رنگ کیفیت نقاشی مانند مداد معمولی می شود.
برای اینکه مداد آبرنگی سالم بماند باید آن را پس از اتمام کار توسط دستمال کاغذی و یا حوله خشک کنیم تا کیفیت و سلامتی مداد را از بین نبریم.
نقاشی بر روی کاغذ مرطوب یا خیس: از جمله روش های مرسوم نقاشی آبرنگ است که از این تکنیک استفاده می کنند. در تکنیک مدادرنگی آبرنگی نیز مانند آبرنگ با خیس کردن سطح مورد نظر برای نقاشی شروع می شود. قسمتی که می خواهیم بر روی آن نقاشی کنیم ابتدا خیس می کنیم و با استفاده از مداد خشک بر روی ناحیه مرطوب، نقاشی و طرح خود را ترسیم می کنیم.
پس از بکارگیری مداد خواهید دید که رنگ ها روشن تر از آنچه که هستند نمایش می دهند. شما با دیدن این رنگ بدون نگرانی به نقاشی خود ادامه دهید و لازم نیست جهت پر رنگ شدن بیشتر مداد را بر روی سطح بکار ببرید فقط باید پیش از خشک شدن کاغذ نقاشی خود را به اتمام برسانید.
شما هنر جویان عزیز می توانید جهت کسب آموزش و آشنایی بیشتر با سبک نقاشی با آبرنگ با ورود به قسمت دوره های آموزشی بخش های اولیه این دوره را به صورت رایگان مشاهده و در صورت تمایل اقدام به تهیه و خرید دوره مورد نظر نمایید. همچنین در این قسمت دوره های آموزش دیگری نیز وجود دارد که در صورت علاقه می توانید آن دوره ها را نیز خریداری نمایید.
سبک مداد مرطوب بر روی سطح خیس: روش مرطوب بر روی مرطوب بیشترین کاربرد را در کار با آبرنگ و مداد رنگی آبرنگی دارد. در این تکنیک از مداد مرطوب بر روی سطح خیس استفاده می کنیم. پس از رنگ آمیزی مشاهده می کنیم همچون روش آبرنگ در این تکنیک نیز رنگ ها بر روی کاغذ پراکنده می شوند.
پس از مشاهده پراکندگی رنگ ها باید به ترسیم خود ادامه دهید و پس از کمی خشک شدن خطوط اصلی را به وصیله مداد پر رنگ می کنیم و با تکمیل جزئیات لازم به نقاشی، کار خود را به اتمام می رسانیم.
به صورت کلی در استفاده از تکنیک مداد رنگی آبرنگی می توانید تمام روش های کاربردی آبرنگ را پیاده سازی کنید. مثلا همچون تکنیک آبرنگ پس از آنکه رنگ آمیزی طرح اصلی به پایان رسید جهت تکمیل نقاشی با خیس کردن قسمت مورد نظر جزئیات لازم را به کار خود اضافه کنید و اثر خود را به بهترین نحو ممکن به پایان برسانید.
ابزار مورد نیاز جهت نقاشی با مداد رنگی آبرنگی:
در این سبک از نقاشی همچون تکنیک آبرنگ از ابزار و وسایل مشابهی استفاده می کنیم. مثلا سطح مورد نیاز برای ترسیم می تواند مقوا یا کاغذ های طراحی باشد که با توجه به نوع طراحی متفاوت است. همانطور که از نام این سبک پیداست اصلی ترین ابزار ما در این تکنیک مداد های رنگی آبرنگی است. گرچه ممکن است برای ترسیم جزئیات از ابزار های متفاوتی استفاده کنیم که آن هم بسته به نوع طراحی دارد.
نوع مداد رنگی آبرنگی:
این مداد ها به صورت خشک و چرب در قالب برند های مختلف در بازار به فروش می رسد. شما باید با توجه به نیاز خود نوع این مداد را انتخاب کنید. نوع خشک به آب بیشتری برای حل شدن رنگدانه های آبرنگ نیاز دارد. از جمله برند های مداد رنگی آبرنگی می توان به برند استدلر و فابرکاستل اشاره نمود که از جمله برند های با کیفیت مطلوب هستند.
هنرجویان و هنرمندان عزیز باید این نکته را در رابطه با مداد رنگی آبرنگی مد نظر قرار بدهید که مداد های آبرنگی گرچه مانند آبرنگ در آب حل می شوند اما در کیفیت رنگی آن مانند آبرنگ نبوده و از کیفیت پایین تری برخوردار می باشد. اما به دلیل سهولت در کار کردن بسیار مورد توجه قرار گرفته و در نقاشی ها از آن استفاده می شود.
از مزیت های مهم مداد رنگی آبرنگی قابل حمل بودن آن است. این مداد ها به راحتی و در بسته بندی های کوچک و قابل حمل در درسترس می باشد. کافی است برای استفاد از آن با توجه به تکنیک مورد نظر به صورت خشک و یا مرطوب به وسیله آب به ترسیم نقاشی خود بپردازیم.
قلم مو مناسب:
در بعضی از تکنیک های استفاده از مداد رنگی آبرنگی از قلمو های سایز بزرگ و کوچک استفاده می کنیم. این قلمو ها با توجه به عملکرد و نیاز ما متفاوت است. به صورت کلی همانطور که در تکنیک آبرنگ قلمو به کار می رود در این روش هم مورد استفاده قرار می گیرد. قلمو های سایز کوچک برای نقاشی جزئیات و قلمو های سایر بزرگ بیشتر برای رنگ آمیزی مورد استفاده قرار می گیرد.
کاغذ یا مقوای مناسب:
برای ترسیم این سبک می توانیم از انواع مختلف کاغذ یا مقوای طراحی استفاده کنیم. اگر قصد دارید کار شما کیفیت بهتری داشته باشد و کیفیت رنگ به خوبی دیده شود باید از مقوا های گرم بالا اشتنباخ و یا فابریانو استفاده کنید. حتما دقت داشته باشید که اگر از روش های خیس یا مرطوب استفاده می کنید، از مقوا های گرم بالا استفاده کنید، چرا که پس از خیس شدن و نفوذ رطوبت به سطح مورد نظر کیفیت آن تغییر نکند. در این تکنیک استفاده از کاغذ های معمولی پیشنهاد نمی شود.
شما عزیزان می توانید با ورود به قسمت فروشگاه لوازم مورد نیاز خود را مشاهده و آنچه برای این سبک از نقاشی نیاز دارید خریداری نمایید. گروه هنری سبحان ضمن تهیه و فروش لوازم اصلی و مورد نیاز انواع سبک های نقاشی آن ها را با قیمتی مناسب به فروش می رساند.
به صورت کلی در به کارگیری مداد رنگی آبرنگی می توانیم طرح اولیه را با رنگ های اصلی که قصد داریم نقاشی را با آن ادامه دهیم ترسیم کنیم و در تکمیل و رنگ آمیزی آن از تکنیک هایی که در بالا اشاره شد استفاده نمود.
دیدگاهتان را بنویسید