نقاشی با مداد رنگی و نکات مهم این تکنیک
نقاشی با مداد رنگی از جمله ابتدایی ترین شیوه های نقاشی می باشد. هنرمندان با استفاده از رنگ های مختلف و همچنین بهره گیری از آموزش های مختلف این سبک می توانند آثار خارق العاده ای خلق کنند.
طراحان و هنرمندان در سال های اخیر به طراحی به مداد رنگی و استفاده از آن روی آورده اند. چرا که نقاشی با مداد رنگی ساده و زیبا است و به هنرمندان می توانند به راحتی آثاری زیبا و طبیعی خلق نمایند. همچنین آثار بسیاری را مشاهده می کنیم که به وسیله این ابزار ترسیم شده و در فروشگاه ها و موزه ها قرار گرفته اند و مورد استقبال مردم هنر دوست قرار گرفته اند.
مداد های رنگی:
مداد رنگی از جمله مداد های گرافیتی است که در اواخر قرن هجدهم ساخته شده است. در گذشته برای ایجاد رنگ های مختلف از رنگدانه استفاده می شد. همچنین میزان سختی و نرمی مداد های رنگی به کیفیت ترکیبات خاک رس و گرافیت بستگی داشت. امروزه با پیشرفت تکنولوژی مغزی مداد ها را پس از پختن به موم آغشته می کنند تا از نظر کیفیت و دوام بهتر عمل کنند. مداد رنگی نسبت به سایر ابزار های نقاشی از تاثیر پذیری خوبی برخوردار است. بسیاری از نقاشان از آن استفاده می کنند چرا که با توجه به دقت و میزان کوچکی سطوح رنگ آمیزی این قابلیت را به نقاش می دهد تا به راحتی ایده و هدف خود را به ترسیم برساند.
گروه هنری سبحان با توجه به رعایت اصول در آموزش دوره هایی را تجت عنوان آموزش مداد رنگی فراهم نموده است. شما عزیزان گرامی می توانید با ورود به قسمت دوره آموزش مداد رنگی از آموزش های تهیه شده استفاده نماید و به خوبی این سبک هنری را فرا بگیرید.
نکات مهم در نقاشی با مداد رنگی:
گرچه آموزش و پیاده سازی ایده ها اهمیت بسیاری در نقاشی دارد اما برای بهبود در عملکرد و پیشرفت نکاتی مهم است که هنرمند باید به آن توجه و در اثر خود رعایت نماید. نقاشان و هنرجوان تازه کار با توجه به نکات زیر که حاصل تجربیات اساتید این سبک می باشد می توانند در طراحی آثار خلاقانه و هنرمندانه عمل کنند.
- نوع مداد انتخابی
- کاغذ و یا مقوای
- تکنیک و نحوه رنگ آمیزی
- سایر ابزار مورد نیاز در نقاشی
نوع مداد رنگی انتخابی:
کیفیت مداد رنگی اهمیت بسزایی در روند طراحی دارد. درصورتی که از مداد های ارزان قیمت و کیفیت پایین استفاده کنید رنگ آمیزی شما جلوه خوبی نداشته و رنگ های اثر بی جان خواهند بود. میزان سختی و نرمی یک مداد در نحوه و سرعت رنگ آمیزی تاثیر دارد. مداد های ارزان قیمت فاقد کیفیت لازم هستند و در اثر بخشی نقاشی شما اثر منفی خواهد گذاشت، پس بهتر است از برند هایی که کیفیت مطلوب دارند برای شروع و ادامه نقاشی خود استفاده کنید. ما در گروه هنری سبحان برند فابر کاستل را به شما پیش نهاد می دهیم این مداد جزء آن دسته از برند هایی می باشد که در کنار قیمت مناسب از کیفیت مطلوبی برخوردار می باشد.
کاغد و مقوای مناسب در نقاشی با مداد رنگی:
بافت و جنس سطوح رنگ آمیزی تاثیر مهمی در جلوه و کیفیت رنگ اثر شما دارند. در انتخاب کاغذ و یا مقوای مناسب بافت و نوع آن اهمیت بسیاری دارد. بافت میزان نرمی و زبری سطح را نشان می دهد که در رنگ آمیزی مهم است. برخی از کاغذ های صاف مانند کاغذ بریستول برای آثاری که ظرافت بیشتری دارند مناسب می باشند. مثلا این نوع کاغذ در نقاشی مداد رنگی حیوانات که جزئیات ریز زیادی وجود دارند و می بایست در نقاشی دیده شوند مناسب می باشند. اما برای نقاشی مداد رنگی منظره و طبیعت بی جان این کاغذ قابلیت آن را ندارد که چند رنگ را در یک قسمت با هم ترکیب کنیم. برخی از کاغذ های زبر مانند کاغذ پاستیلی و کاغذ آبرنگ گرچه شما را در ترسیم جزئیات محدود می کند اما در ترکیب رنگ ها بسیار مقاوم می باشد و به راحتی می توانید چندین رنگ را در هر نقطه با هم ترکیب کنید.
تکنیک ها و نحوه رنگ آمیزی در نقاشی با مداد رنگی:
در رنگ آمیزی یک اثر میزان و نحوه وارد کردن فشار مداد بر روی کاغذ در کم رنگی و پر رنگی آن تاثیر گذار است و باید دقت کنید که مداد را با فشاری یکسان بر سطح کاغذ حرکت دهید و در صورتی که قسمتی نیاز به پر رنگ شدن و یا کم رنگ شدن می باشد فشار وارده بر مداد را تغییر دهید. برای درک بهتر این امر می توانید به وسیله مداد های رنگی با وارد کردن فشار های متفاوت بر روی سطح کاغذ، نحوه و میزان تغییرات رنگ را مشاهده کنید.
برای رنگ آمیزی بهتر سطحی صاف ایجاد کنید. برای ایجاد ان سطح باید چند لایه های رنگ را بر روی هم ایجاد کنید اینکار موجب زیبایی و جلوه بهتر اثر شما می شود. برای اینکار می توانید به سه روش سطح سازی کنید. مرحله اول به وسیله مداد سفید یا کرمی بر روی سطحی که می خواهید رنگ آمیزی کنید به این کار در اصطلاح فید یا محو کردن رنگ در نقاشی می گویند. استفاده از مداد های بی رنگ برای پرکردن سطوح روش دیگری از این سطح سازی است با توجه به این که مداد های بی رنگ از موم تهیه شده اند به راحتی سطح را پر نموده و با ترکیب آن ها با رنگ های دیگر نقاشی زیبا تری خواهید کشید. آخرین راه برای این کار استفاده از حلال ها می باشد. این حلال ها از الکل یا سایر مواد جایگزین تشکیل شده اند و می توان با استفاده از قلم مو و یا پنبه بر روی مداد رنگی کشید.
مهمترین موارد در رنگ آمیزی:
- پس از تکمیل قسمتی در نقاشی می توانید آن را با دورگیری کنید. این کار موجب تمرکز بیننده به قسمت مورد نظر خواهد شد. برای این کار بهتر است از مداد نوک تیز و با کیفیت استفاده کنید.
- همانطور که میدانید در رنگ آمیزی مداد رنگی رنگی تنها یک لایه رنگ برای ایجاد نتیجه دلخواه کافی نیست و می بایست برای ایجاد نتیجه دلخواه و رنگ پخته چندین لایه با مداد رنگ آمیزی کنید. رنگ آمیزی رنگ روغن نیز به همین صورت است برای دستیابی رنگ مطلوب باید چند لایه رنگ روی هم قرار بگیرد.
- در رنگ آمیزی باید بر روی جهت حرکت مداد دقت کنید. با انتخاب جهت مناسب (خطوط عرضی طرح) در رنگ آمیزی می توانید جلوه خاصی در نقاشی خود ایجاد کنید و با بیننده ارتباط بیشتری برقرار کنید.
- رنگ های سفید و سیاه جزء تاثیر گذار ترین رنگ ها در نقاشی می باشند. برای اینکه نقاشی شما جلوه مصنوعی نگیرد بهتر است در کنار سایر رنگ ها از رنگ سیاه به همراه رنگ های نزدیک به آن در اثر خود استفاده کنید و یا رنگ مشکی را در ترکیب این رنگ ها به کار ببرید.
برای اینکه نقاش شما طبیعی جلوه کند حتماً از مداد سفید استفاده کنید. بسیاری از نقاشان مبتدی از این امر قافل اند و از رنگ سفید در رنگ آمیزی خود استفاده نمی کنند. شما می توانید در پایان اثر خود با بهره گیری از رنگ سفید و عمق دادن به رنگ اثر خود زیبایی خاصی به اثر خود دهید.
آشنایی با رنگ ها از دیگر مباحث مهم در این سبک می باشد. شما با شناخت رنگ های سرد و گرم می توانید هر رنگ را در قسمت مناسب خود بکار ببرید. رنگ های سرد آرامبخش و رنگ های گرم نشان دهنده هیجان، شور و التهاب است. همچنین رنگ های سفید، سیاه و خاکستری، رنگی خنثی بوده و در ترکیب با رنگ های سرد و گرم اثر و ترکیبی خوب بجای می گذارند.
سایر ابزار مورد نیاز در نقاشی با مداد رنگی:
با توجه به اینکه مهم ترین ابزار این سبک مداد رنگی می باشد اما در برخی مواقع جهت ایجاد اثر بخشی بیشتر از ابزار های دیگری نیز استفاده می شود. از جمله این ابزار می توان به قلم مو، قلم محو کن، حلال ها و پاک کن اشاره نمود. برای اینکه رنگ را در قسمتی محو کنیم از قلمو نسبتاً زبر استفاده می کنیم با این کار رنگ در قسمت مورد نظر در هم ترکیب و محو می شوند. قلم یا مداد محو کن نوعی مداد است که در آن از رنگ دانه استفاده نشده است و با توجه به وجود موم در این مداد زبری رنگ های قسمت مربوطه را گرفته به رنگی نرم تبدیل می کند.
حلال ها برای محو کردن و درخشندگی رنگ ها مورد استفاده قرار می گیرد و انواع مختلفی دارد. بیشتر این حلال ها پایه الکلی دارند. در مقدار استفاده از این حلال ها باید توجه داشت چرا که موجب پاک شدن رنگدانه ها و از بین رفتن سطح کاغذ یا مقوا می شود. پاک کن ها از جمله دیگر ابزاری هستند که برای پاک کردن اشتباهات مورد استفاد قرار می گیرند و هرچه قسمت رنگ شده سطحی تر باشد پاک کردن آن آسان تر خواهد بود و در صورتی که رنگ آمیزی عمیق باشد بهتر است از محلول های محو کن برای این امر استفاده کنید.
شما همراهان عزیز می توانید با ورود به قسمت لوازم هنری ضمن مشاهده انواع ابزار و وسایل نقاشی آنچه که در تکنیک نقاش با مدادرنگی نیاز دارید را سفارش دهید.
نکات دیگر در نقاشی با مداد رنگی:
- برای تراش نمودن مداد از تراش های دستی استفاده کنید. مغز مداد ها به دلیل تشکیل از موم و روغن موجب خراب شدن تیغ تراش و کند شدن آن می گردند به همین دلیل با توجه به هزینه پایین تراش های دستی، پس از کند شدن آن می توانید یک تراش دیگر جایگزین کنید.
- نقاشی با مداد رنگی ساده و زیبا و آسان است و شما هنرجوی عزیز می بایست صبور باشید. برای موفقیت در این سبک هنری باید با دقت و حوصله به آموزش و طراحی به پردازید و به منظور سرعت بخشیدن در پیشرفت باید تمرینات خود را بیشتر کنید.
- این سبک هنری از بخش ها مختلفی تشکیل شده است، مهمترین آن ها نقاشی با مداد رنگی فانتزی، نقاشی با مداد رنگی کودکانه، نقاشی با مداد رنگی حرفه ای و هایپر رئال می باشد که برای هرکدام از آنها شرایط و مراحل خاص در آموزش و طراحی دارند.
دیدگاهتان را بنویسید