نقاشی با پاستل و آشنایی با انواع پاستل
نقاشی با پاستل از سبک های نقاشی است که از گذشته تا کنون مورد توجه بسیاری از هنرمندان قرار داشته است. در این سبک رنگ آمیزی با تنوع بسیاری همراه است و به منظور انجام بهتر نقاشی به ابزار دیگری نیاز می باشد که در این مقاله به بررسی انواع پاستل و لوازم مورد نیاز آن می پردازیم.
وقتی فردی برای اولین بار تصمیم می گیرد نقاشی بکشد، معمولا کمتر کسی نقاشی با پاستل را انتخاب می کند. با این وجود هنرمندان چیره دستی هستند که با پاستل نقاشی های خیره کننده ای را به تصویر کشیده اند. اگر شما هنر دوست عزیز می خواهید به عنوان یک تازه کار، نقاشی با پاستل را شروع کنید. در قدم اول گفتن این نکته بسیار مهم است که هیچ گاه از نتایج خود نا امید نشوید. بلکه با تلاش و تمرین مستمر سریع پیشرفت خواهید کرد.
پاستل چیست؟
نقاشی پاستلی یا نقاشی پاستل با پیاده سازی رنگدانه ای که با گچ یا خاک رس مخلوط شده و با صمغ ترکیب می شود، خمیری ایجاد می کند که سپس سفت شده و به صورت پاستل های نرم یا سخت، مداد پاستلی یا پاستل روغنی در دسترس قرار می گیرد.
انواع پاستل کدامند؟
- پاستل های نرم
- پاستل های سخت
- مداد پاستلی
- پاستل روغنی
پاستل ها دارای ویژگی های خاصی هستند که آنها را از سایر ابزار نقاشی متمایز می کند برخی از این ویژگی ها عبارتند از: آزادی در نقاش کشیدن و ترسیم اتود ها و اسکیس ها، درخشندگی و زیبایی رنگ ها در پس زمینه سفید، ترکیب رنگ ها با یکدیگر، ثابت ماندن رنگ ها با گذر زمان و عدم پریدگی رنگ با گذشت زمان.
1.پاستل های نرم:
پاستل های نرم، از ترکیب رنگدانه ها با یک ماده پرکننده و مواد اتصال دهنده، ساخته می شوند که این رنگدانه را به صورت قابل استفاده در کنار هم نگه می دارد. این نوع پاستل در تنوع و طیف رنگی گسترده تری نسبت به انواع دیگر تولید و قابل استفاده می باشد شکنندگی و بافت نرم آن موجب می شود در رنگ آمیزی با یکدیگر ترکیب شوند.
شما علاقه مندان و هنرجویان عزیز می توانید با ورود به قسمت دوره های آموزشی گروه هنری سبحان ضمن مشاهده رایگان قسمت های اولیه هر دوره آموزش نقاشی، در صورت علاقه و تمایل دوره مورد نظر را تهیه کنید. همچنین علاقه مندان به دوره های آموزش مداد رنگی و پاستل گچی با کلیک بر روی دوره آموزش مداد رنگی و پاستل گچی این دروه را خریداری و از آموزش های آن استفاده نمایید.
ویژگی این پاستل ها
- پاستل های نرم در مقایسه با پاستل های سفت و مدادهای پاستلی حاوی رنگدانه های بیشتری و چسب گیرنده کمتری هستند. در نتیجه، رنگ ها بسیار پر جنب و جوش و شدید هستند و همین کیفیت است که بسیاری از هنرمندان را به استفاده از آنها ترغیب می کند.
- به دلیل ماهیت نرم آنها ، خیلی راحت می توانید خیلی زیاد رنگ را روی کاغذ گذاشت. این رنگ ها بسیار شدید و مات هستند و حتی کاغذهای تیره و تیره را نیز پوشش می دهند.
- پاستل های نرم، ساده ترین ترکیب هستند، ساده ترین لایه ها رنگ ها را روی یکدیگر قرار می دهند و مناطق بزرگتر را با سرعت بیشتری پوشش می دهند.
معایب پاستل نرم
نکته منفی این است که گران هستند و می توانند مقدار زیادی گرد و غبار ایجاد کنند.
2. پاستل های سخت
- پاستل های سخت، حاوی چسب بیشتری نسبت به پاستل های نرم هستند. از یک طرف، آنها همان پوشش پر جنب و جوش و مات را که پاستل های نرم انجام می دهند، تولید نخواهند کرد و همچنین در رنگ آمیزی لک نمی شوند، نقاشی پاستلی با این نوع، در رنگ آمیزی رنگ ها را نمی توان به راحتی مخلوط و یا لایه بندی نمود.
- با این حال، قوام محکم تر آنها را برای لبه های واضح و جزئیات عالی و ایده آل می کند. ایجاد هر نوع جزئیات تیز با یک پاستل نرم بسیار دشوار است (نه به دلیل شکل آنها) بنابراین بیشتر هنرمندان از ترکیبی از پاستل های نرم و سخت برای هر نقاشی استفاده می کنند.
- هیچ دلیلی وجود ندارد که شما بتوانید فقط با استفاده از، پاستل های سخت، کارهای هنری کامل ایجاد کنید. بلکه شما می توانید لبه ها و جزئیات سختی را که حتی نقاشی های آزاد نیز نیاز دارند ایجاد کنید.
3. مدادهای پاستلی
- مدادهای پاستلی به تنهایی یکی از ابزارهای فوق الهاده نقاشی پاستلی هستند. در واقع آنها راحت ترین ماده رنگی برای کار هستند و برای تازه واردان ایده آل هستند.
- همانطور که انتظار دارید آنها به اندازه پاستل های نرم نیستند، اما به طور قابل توجهی نرم تر از پاستل های سخت هستند. این بدان معنی است که آنها تمایل دارند راحت تر مخلوط شوند و لایه بندی شوند.
- علیرغم نرم بودن، آنها در واقع بعلت شکل مدادی بودن آن است که دقت و کنترل بیشتری نسبت به پاستل های سخت به شما ارائه می دهند. و از آنجا که پاستل در چوب محصور شده است، کمترین کثیفی و لک در نقاشی پاستل را می دهند.
4.پاستل های روغنی
نقاشان حرفه ای و با تجربه در زمینه نقاشی با پاستل، اغلب از نوع نرم ، سخت و یا مدادهای پاستلی استفاده می کنند. اما در مورد پاستل های روغنی می توان گفت که به علت ترکیب با رنگ های روغنی رنگ های نسبتا روشن تری دارند. رنگ این پاستل ها پخش نمی شوند و ایرادات کمتری بر روی نقاشی برجای می گذارند. همچنین رنگ آن به طور کامل خشک نمی شود.
نقاشان حرفه ای و با تجربه پاستل اغلب از پاستل های نرم ، پاستل های سخت و مدادهای پاستلی در همان قطعه استفاده می کنند. رفتار آنها با سه نوع دیگر بسیار متفاوت است و یک محیط کاملاً جداگانه محسوب می شوند.
چرا نقاشی با پاستل را انتخاب کنیم؟
- اگر می خواهید یک اثر هنری زیبا و شگفت انگیز خلق کنید و وقت کافی ندارید، پاستل های نرم انتخاب خوبی هستند. برای اینکار، شما می توانید سطح وسیعی از کاغذ را با رنگ پر رنگ و با سرعت بالایی بپوشانید. و ترکیب فوق العاده ای ایجاد کنید. و پاستل ها رنگ های بسیار متنوعی دارند.
- برای سبک های شل و امپرسیونیستی با ترکیبات دودی و لبه های از دست رفته عالی هستند. و با چند مداد پاستلی می توانید اثر هنری بسیار واقع گرایانه ای خلق کنید.
- مثل سایر محیط های خشک، نقاشی با پاستل، تنظیمات کمتری در مقایسه با رنگ آمیزی با روغن و اکریلیت دارد. هرچند نسبت به مدادهای رنگی کمی نامرتب هستند.
- ترکیبی از پاستل های نرم و مداد پاستلی می تواند گزینه مناسبی باشد. برای تازه وارادانی که می خواهند کار نقاشی با پاستل را شروع کنند.
بافت و نوع کاغذبرای رنگ آمیزی پاستل
کاغذها و سطوحی که برای نقاشی های پاستلی مناسب هستند دارای بافت متفاوتی هستند. بصورت نرم و یا زبر هستند.
- کاغذ با بافت زبر و سخت: در هنگام لمس این نوع بافت احساس ناهمواری و یا زبری خواهید کرد. این نوع مناسب کار با پاستل است و رنگ های پاستل بهتر بروی کاغذ می نشیند. و کار زیبا و خاصی ایجاد می شود.
- کاغذ با بافت صاف: نقطه مقابل این کاغذ یک سطح صاف و هموار است، مانند کاغذ چاپگر. اگر بخواهید پاستل را روی یک سطح صاف بمالید، متوجه می شوید که رنگ بسیار کمی از چسب پاستل را جذب می کند و درنتیجه کار ضعیفی حاصل می شود.
نکته در انتخاب کاغذ
بنابراین کاغذ مناسب برای رنگ آمیزی پاستل نقش مؤثری دارد. کاغذهای PH، خنثی، انتخاب خوبی هستند. و مناسب ترین سطوح برای نقاشی با پاستل را می توان به مواردی همچون، بوم، کاغذ آبرنگ، کاغذ پاستل اشاره کرد.
برای نمایش بهتر رنگ ها بهتر است کاغذ مورد استفاده دارای سطح زبر باشد. با توجه به اینکه رنگ پاستل به صورت معمول مات می باشد در این سطوح به خوبی خود را نمایش می دهد. به صورت معمول از مقوای فابریانو برای این سبک استفاده می شود. گرچه امروزه از مقوای جیر یا کانسون استفاده می شود.
پاستل ها با توجه به نوع آنها برند های مختلفی دارند. از پرطرفدار ترین و مرقوب ترین نوع آن می توان به برند گالری، سنلیر و رامبراند اشاره نمود که کیفیت خوبی دارند و ممکن است نسبت به برخی برند های مشابه قیمت بالاتری داشته باشند. شما هنرجویان عزیز می توانید به منظور شروع و آموزش این سبک از برند هایی با کیفیت قابل قبول و قیمت مناسب استفاده کنید. اما پیشنهاد ما استفاده از برند های با کیفیت می باشد.
گروه هنری سبحان بنا به درخواست شما هنرجویان عزیز در قسمت فروشگاه لوازم هنری اقدام به تهیه و فروش برخی از پرکابرد ترین ابزار و لوازم نقاشی نموده است. که شما می توانید با کلیک بر روی لوازم هنری وارد قسمت مربوطه شده و نسبت به خرید لوازم مورد نیاز خود اقدام نمایید و پس از پرداخت در درب منزل تحویل بگیرد.
نکات مهم در استفاده از پاستل:
- برای ماندگاری رنگ ها و همچنین نمایش بهتر آن پس از رنگ آمیزی با استفاده از مخلوط پودر سنگ و چسب کازئین بر روی سطوح اثر را بپوشانید. همچنین برای اینکه رنگ ها به صورت برچسته بر روی سطح کاغذ و یا مقوا باقی بماند. می توان مقداری پودر رنگ به مخلوط چسب اضافه نمود و پس از خشک شدن سطح اثر را به وسیله سمباده بتراشید و صاف کنید.
- با توجه به اینکه سطوح صاف و نرم به سختی رنگدانه های پاستل را نگه می دارد. بهتر است در طراحی خود از سطوح زبر استفاده کنید.
- در کار با پاستل به منظور محو برخی خطوط و رنگ ها از محو کن استفاده می شود. شما می توانید از محو کن های دو طرفه و یا یک طرفه برای این امر استفاده کنید. همچنین عده ای امر محو کردن را به وسیله دست انجام می دهند که ممکن است گاها موجب کثیفی رنگ و سطح اثر شود.
در این مقاله سعی شد در مورد پاستل و انواع آن و کاغذ مناسب آن برایتان مطالبی به اشتراک بگذاریم . امیدواریم این مطلب برایتان مفید باشد. مجموعه هنری سبحان کنار شماست تا با مطالب بروز نقاشی آشنا شوید.
دیدگاهتان را بنویسید