وسایل مورد نیاز در نقاشی برای شروع این هنر
وسایل مورد نیاز نقاشی ازجمله مباحثی است که در مراحل بعدی آموزش قرار دارد. وقتی شما تصمیم می گیرید که نقاشی کردن را شروع و آموزش های لازم آن را ببینید، در اولین قدم اقدام به ثبت نام در کلاس های آموزشی به صورت حضوری و یا غیر حضوری می کنید. قدم بعدی تهیه و خرید لوازم و وسایل مورد نیاز است.
نقاشی از زمینه های پرطرفدار و جذاب دنیای هنر است که علاقه مندان بسیاری دارد، برای پیشرفت در این رشته هنری نخستین مبحث مهم کیفیت و کلاس های آموزشی است که در آن شرکت می کنید، این کلاس ها نقش بسزایی در شکل گیری شما در نقاشی دارد. ما در گروه هنری سبحان دوره های آموزش را طبق اصول و متدهای علمی و تجربی آماده نموده ایم و شما هنر جویان می توانید با انتخاب دوره مناسب و مورد نظر از آموزش های آن بهره لازم را ببرید. برای ثبت نام کافیست وارد قسمت دوره های آموزشی شوید و دوره مود نظر خود را پس از مشاهده قسمت های اولیه در صورت رضایت از نحوه آموزش ان دوره را خریداری نمایید.
پس از ثبت نام در دوره آموزشی اکثر هنرجویان این سوال را دارند که وسایل مورد نیاز نقاشی در شروع کار شامل چه مواردی است؟
برای گرفتن پاسخ مناسب به این سوال ما را در این مقاله همراهی کنید و نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای صفحه با ما به اشتراک بگذارید.
ما دراین مقاله تلاش نموده ایم که این سوال را با توجه به دوره مبتدی و پایه نقاشی پاسخ بدهیم و وسایل مورد نیاز برای نقاشی و طراحی پایه و مبتدی دوره های سیاه قلم، مداد رنگی و طراحی پایه را در قالب یک لیست به همراه توضیحات کامل و مناسب هر محصول برای شما آماده کنیم.
لازم به ذکر است که برخی از ابزار و وسایل در این لیست اشاره نشده است. اما طی دوره با توجه به نیاز هنرجو ممکن است مجبور به استفاده از آن شوید. که توضیحات لازم جهت استفاده از آن وسیله در دوره آموزشی توسط استاد به شما ارائه خواهد گردید. همچنین شما می توانید در صورت نیاز با ورود به قسمت فروشگاه لوازم هنری در سایت، آن دسته از لوازم و وسایل مورد نیاز خود را تهیه و پس از تکمیل مراحل خرید در درب منزل تحویل بگیرید.
مداد طراحی از اساسی ترین و مهم ترین وسایل مورد نیاز نقاشی:
مداد : جزء ساده ترین و اساسی ترین وسیله های طراحی است که نقش پر کاربردی در کار ها و ترسیمات ما دارد. مواد اولیه مداد، گرافیت است. گرافیت، جسمی جامد و سیاه رنگ است که در طبیعت به صورت زغال سنگ و الماس و … موجود می باشد. این ماده دارای خاصیتی است که بر اثر تماس با سطوح مختلف به ویژه سطوح زبر، رنگی سیاه از خود به جای میگذارد. گرافیت تا قرن ۱۸ میلادی مادهای ناشناخته بود. و بسیاری در گذشته از و برخی نیز همچنان از نام مداد گرافیتی و مداد سربی جهت مداد استفاده می کنند.
مداد ها دارای انواع مختلفی است. برای شناسایی بهتر مداد ها از یک دیگر، باید با علامتها و حروفی چون B، H، F و HB آشنا شوید. هر کدام از این حروف نشانگر ویژگی و وجه تمایز مداد ها از نظر نرمی، سختی، چربی و خشکی است. همچنین برخی از حروف دارای شماره و عددی در کنار حرف می باشند که کوچک بودن آن نشانه پایین بودن ویژگی و بزرگ بودن عدد نشان دهنده بالا بودن آن ویژگی مداد می باشد.
انواع مداد بر اساس نام و شماره:
مداد های سری H : حرف H برگرفته از حرف اول کلمه hard به معنی سخت می باشد، این نوع مداد، سخت و کم رنگ بوده و شماره گذاری آن از 0 تا 9 می باشد. مداد های سری H بیشتر به منظور کشیدن خطوط به صورت کم رنگ جهت طرح های اولیه در اکثر تکنیک های نقاشی و همچنین سایه زنی در تکنیک سیاه قلم و غیره کاربرد دارد. هر چه شماره های این مداد بالا می رود، میزان و شدت سختی و کم رنگی آن بیشتر می شود، تا شماره پایانی این مداد که H9 می باشد و از نظر ویژگی دارای سخت ترین حالت و کم رنگ ترین این سری از مداد می باشد. این مداد بر خلاف نوع B می باشد که هر چه شماره آن بالا می رود، از نظر نرمی و رنگ بر ویژگی آن افزوده میشود.
مداد های سری B: حرف B برگرفته از حرف اول کلمهی black به معنی سیاه می باشد، این سری از مداد جزء مناسب ترین نوع مداد جهت طراحی می باشد. شماره های این مداد بسیار بیشتر از مداد سری H می باشد. در بازار به صورت معمول و به راحتی تا شماره 9 این مداد را می توانید پیدا کنید، اما از این شماره تا شماره 14 آن کمی خاص تر می شود و برخی از فروشگاه های می توان پیدا نمود. مداد سری B دارای مغزی بسیار نرم، ضخیم و وسيع است. با توجه به اینکه هرچه شماره این مداد بالا تر می رود نرم تر می شود، می بایست سطح کاغذ زبرتر و برجسته تر باشد تابه خوبی این قابلیت مداد مشخص شود.
این نکته را به یاد داشته باشید که در طراحی با مداد و به ویژه تکنیک سیاه قلم میتوانید از چند مداد مختلف با توجه به ویژگی های مداد، نیاز و کاربرد، مداد های مورد نظر خود را انتخاب و استفاده کنید.
مداد سری HB: این سری از مداد جزء مرسوم ترین و معروف ترین نوع مداد های مشکی است که جهت نوشتن و گاهی نیز بسته به نیاز طراح در نقاشی به کار گرفته می شود. جالب است که این نوع مداد در عین حال که سخت هست داری سطحی نرم نیز میباشد.
مداد سری F: این نوع مداد دارای سطحی خشک بوده و در مقایسه با مداد سری H پر رنگ تر میباشد.
مداد اتود: اتود نوعی مداد است که دارای بدنه و مغزی مجزا از هم می باشد و قابلیت تعویض مغز را دارد که به راحتی می توان مغز را از بدنه جدا و یا تعویض نمود. بدنه این مداد به صورت های مختلفی از جنس فلز، کائوچو و یا پلاستیک می باشد و مغز یا نوک آن دارای اندازههایی چون 0.2، 0.5، 0.7، 0.9، 1 و 1.4 میلی متر می باشد که بسته به نوع و نیاز می توان از شماره مورد نظر استفاده نمود. اغلب استفاده مداد اتود در طراحی هایی است که داری خطوط برجسته و تک لاین می باشد مانند نقشه کشی های معماری. کلمه اتود لغتی است فرانسوی، اما معادل انگلیسی آن به مفهوم دانش آموزش یا مطالعه و تمرین است؛ به صورت کلی می توان گفت که مفهوم اصلی این لغت تمرین و تکالیف در زمینه کارهای طراحی و ترسیمی بوده است.
مداد کُنته یا مداد زغالی فشرده: مداد کنته نوعی مداد است که در قسمت مغزی آن معمولاً از زغال نسبتاً چرب استفاده می شود، با توجه به استفاده از زغال درجات تیرگی آن نیز نسبت به مداد طراحی بیشتر خواهد بود. مداد کنته نیز مانند مدادهای H و B با شماره گذاری مشخص می شود. در ساخت این مداد از کربن (گرافیت) و خاک رس استفاده شده است. استفاده از مداد کُنته در بسیاری از طراحی ها همراه با محو کن صورت می گیرد که بدون ترس از برهم خوردن و کثیف شدن اثر و نقاشی به کار خود ادامه دهید.
مداد رنگی مورد نیاز در نقاشی:
مداد رنگی از دیگر وسایل مورد نیاز در نقاشی می باشد که داری ویژگی و انواع مختلفی است. در ادامه این مقاله به بررسی مداد رنگی می پردازیم با ما همراه باشید.
مداد رنگی و ویژگی های آن : مدادهای رنگی در اصل مانند مدادهای گرافیتی هستند. اما با این تفاوت که در آنها به جای گرافیت و خاک رس از مخلوطی با ترکیب خاک رس و رنگدانه بکار گرفته میشود مداد رنگی ها با افزودن مواد رنگ معدنی به ماده اولیه در حین ساخت مداد، تولید می شوند. جالب است بدانید که انواع مداد ها را با اضافه نمودن انواع رزین، روغن و موم به همراه پارافین و یا مواد آکریلیک می سازند. در قسمت وسایل مورد نیاز نقاشی، مداد رنگی جزء دسته بندی اصلی به شمار می رود. در دنیای هنر بخشی از مهم ترین و بهترین آثار هنری به وسیله مداد رنگی خلق می شود. در ادامه این مقاله مداد رنگی را از نقاط و ویژگی های مختلف بررسی می کنیم.
ساخت مغزی مدادهای رنگی مانند سایر مدادها صورت نمی گیرد، گرافیت و خاک رس آن بجای اینکه در کوره حرارت بینند و پخته شوند، آنها را خشک میکنند تا از مدادهای رنگی بیشتر جهت نقاشی بر روی سطوح مختلف کاغذ، مقوا و … استفاده کنند. رنگ آمیزی با مداد رنگی به این صورت است که لایه های رنگ برروی هم قرار می گیرند و حاصل آن ایجاد یک ترکیب بصری است. در مداد رنگی به دلیل اینکه رنگ ها نمی توانند با هم مخلوط شوند بنابراین تولید کنندگان مداد رنگی مجبور به تولید تعداد بیشتری از نظر نوع رنگ و تیرگی و روشنایی رنگ ها می باشند.
مداد های رنگی از نظر مغزی دارای تنوع مختلفی هستند. مغزی هایی از جنس پاستل و آبرنگی و … که هر کدام جهت استفاده در تکنیک و ترفند خاصی به کار می روند. شما می توانید مداد رنگی مورد نظر خود جهت استفاده در تکنیک های مختلف نقاشی با ورود به قسمت فروشگاه لوازم هنری تهیه و در درب منزل تحویل بگیرید.
مداد رنگی با مغزی پاستل: مداد رنگی هایی که جنس مغزی آنها از پاستل ساخته شده است. کارایی همچون پاستل را دارند با این تفاوت که در کارهایی که ظرافت و جزئیات بیشتری دارد به کار می روند و به وسیله آن جزییات را به طرح و اثر اضافه می کنند. این نوع مداد های رنگی خاص بوده و مورد توجه و استفاده تعداد کمی از هنرمندان و نقاشان حرفه ای قرار می گیرد.
نقاشان و طراحان عمدتاً از مدادهای رنگی استفاده می کنند که مغزی ضخیمی دارند. البته که در اجرای کار های ظریف و پر جزئیات از مدادهایی با مغزی نازک نیز استفاده می کنند. مدادهای رنگی با مغزی نازک برای رنگ آمیزی حاشیه خطوط استفاده می شوند که در انتهای نقاشی سبب بالا رفتن ظرافت اثر هنری می شوند. با توجه به این مسائل می توان گفت که مداد رنگی های ضخیم بیشتر برای نقاشان حرفه ای است و مداد های رنگی نارک برای هنرجویان و نقاشان مبتدی است. گرچه هر هنرمند ملزم است با توجه به آثاری که قصد خلق آن را دارد نوع مداد رنگی مورد نیاز خود را مشخص و انتخاب نماید.
با توجه به کیفیت و نوع ساخت مدادهای رنگی می توان از برند هایی که کیفیت خوبی دارند استفاده کنید. در دنیا دو برند معتبر و قدیمی جهت تولید مداد رنگی وجود دارد که اکثر نقاشان و طراحان با نام آنها آشنا هستند. برند فابر کاستل و لیرا. هردوی این برندها دارای بالاترین کیفیت در ساخت هستند. از نظر قیمت نیز برند فابر کستل با توجه قدمت طولانی که در ایران فعالیت دارد با قیمت نسبتاً به فروش می رسد.
تمامی موارد فوق جهت تفکیک انواع مداد های رنگی چه حرفه ای و چه مبتدی مهم است و هنرجویان می توانند با توجه به این موارد مداد رتگی مورد نیاز خود را انتخاب کنند. مثلاً و نوع مغزی و تراکم رنگ دانه های مداد رنگی حرفه ای بیشتر است و در مداد رنگی های معمولی این تراکم کمتر است. حتی چوب استفاده شده در این مداد ها بسته به درجه بندی و نوع آن در هزینه و کیفیت مداد رنگی تاثیر گذار خواهد بود.
از جذاب ترین نوع مداد های رنگی می توان به مداد رنگی آبرنگی اشاره نمود که قابلیت حلالیت در آب را دارند. این مداد بیشتر توسط هنرمندان تکنیک آبرنگ استفاده می شود. طریقه استفاده آن هم به این صورت است که می توان با خیس کردن مداد و یا خیس کردن سطح نقاشی قابلیت آبرنگی بودن این مداد را استفاده نمود. از دیگر نوع های جذاب مداد رنگی می توان به مداد رنگی چهار رنگ اشاره نمود که این نوع مداد در مغزی دارای چهار رنگ است.
در پایان مبحث مداد رنگی می توان به این نکته اشاره نمود که شما هنرجویان که به تازگی قصد شروع و آموزش نقاشی را دارید می توانید از مداد های رنگی ساده و استاندارد استفاده کنید که کیفیت مطلوبی دارند و در ادامه از مداد های رنگی حرفه ای استفاده کنید.
از دیگر وسایل مورد نیاز نقاشی می توان به کاتر، کاغذ پوستی، پاککن، پنبه، محو کن، تراش، مقوای طراحی و تخته شاسی اشاره نمود که در اینجا به بررسی چند مورد از آن به صورت خلاصه می پردازیم.
پاک کن : پاک کن های مختلفی در بازار موجود می باشد که می توان از آن در نقاشی استفاده نمود. از جمله این پاک کن ها، پاک کن های خمیری اتودی و معمولی، پاک کن های ساده و پاک کن برقی است. هرکدام از این پاک کن ها بسته به نوع و تکنیک شما در نقاشی به کار می آیند. برای شروع نقاشی استفاده از پا کن های ساده برای شما بهتر است و می توانید در ادامه از سایر پاک کن ها استفاده نمایید.
کاغذ مخصوص طراحی: منظور کاغذ طراحی، کاغذ های گراف، کاغذ روغنی یا پوستی است. کاغذهای گراف معمولا به شکل کاهی است که در رنگ های مختلف سفید و زرد تیره در بازار موجود می باشد، اما کاغذ های پوستی و روغنی بیرنگ هستند. این نوع کاغذ بیشتر به منظور کپی کردن الگوها یا ایجاد تغییرات در الگو استفاده می شوند.
محو کن: این وسیله بیشتر به منظور محو کردن قسمت و یا مقطعی از سایه و رنگ به کار می رود و به وسیله آن می توان آن قسمت را با توجه به میزان رنگ بکار رفته کم رنگ یا محو نمود.
در این مقاله بیشتر به پیش نیاز و وسایل اولیه ای که در نقاشی بکار گرفته می شود پرداختیم. در مقالات بعدی با توجه به تکنیک های نقاشی وسایل و ابزار مورد نیاز هر تکنیک را مورد مطالعه و بررسی قرار خواهیم داد. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
دیدگاهتان را بنویسید