پاپلو پیکاسو از بزرگ ترین نقاشهای قرن بیستم
نقاش، شاعر، طراح صحنه، پیکر تراش و از هنرمندان تاثیرگذار و ماندگار قرن بیستم میلادی پاپلو روییس ای پیکاسو نام دارد. از پدید آوران سبک کوبیسم بوده و آثار زیادی از او به جایی مانده است که به دلیل نوآوری و اثر گذاری جزء برترین آثار و ماندگار ترین هنرمندان معاصر قرار داده است.
زندگی نامه پیکاسو
پاپلو پیکاسو متولد 25 اکتبر سال 1881 میلادی در اسپانیا است. پدر و مادر او روییس بلانکو و ماریا پیکاسو نام داشتند. پدرش یک نقاش ساده بود که به آموزش نقاشی می پرداخت. او از همان دوران کودکی به نقاشی علاقه پیدا کرد و تحت تعلیم پدرش در آموزشگاه هنر اصول نقاشی را آموخت.
پس از آنکه خانواده او برای ادامه زندگی به بارسلونا سفر کردند در آکادمی هنر های عالی بارسلونا به ادامه تحصیل پرداخت. پس از آن به مادرید رفت و در آکادمی هنر های زیبای سن فرنادو به تحصیل مشغول شد. او در مدت تحصیل از مکان ها و موزه های هنری بازدید و آثار آنها را مطالعه می کرد. همچنین با گروه ها و هنرمندان مختلفی آشنا شد که در پیشرفت هنر او تاثیر گذار بودند.
او تحصیلات خود را در فرانسه به پایان رساند و زندگی خود را در آنجا ادامه داد. پس از آشنایی با ژرژ براک با یکدیگر مکتب کوبیسم ایجاد کردند، هرکدام از آنها در سبک خود شهرت فراوانی کسب نمودند.
فعالیت و دوره های هنری پاپلو پیکاسو
دوره آبی:
آثاری که پیکاسو در سال های 1901 الی 1904 منتشر و خلق نموده است جزء دوره آبی به شمار می روند. در این دوره هنری این هنرمند بیشتر از رنگ آبی در طراحی های خود استفاده می کرد و کمتر دیده می شد که از رنگی دیگر در کارهایش استفاده کند. علت اینکه او از این طیف رنگ در این دوره استفاده می کرد را تاثیر ناشی از دست دادن دوست صمیمی وی به نام کارلوس کاس گاماس می دانند. موضوعات آثار این دوره اغلب بیچارگان،کوری، فقر و زنان برهنه می باشد.
دوره رز (صورتی):
این دوره را به فعالیت هایی که از سال 1904 تا 1906 به طول انجامید اختصاص دارد. همانطور که از نام دوره پیداست رنگ های قرمز و نارنجی تاثیر گذار ترین و مهم ترین عنصر اصلی این دوره است. در آثاری که در این دوره منتشر شده است رنگ صورتی نیز به چشم می خورد و موضوعات آن نسبت به دوره آبی شاد تر است. بیشتر موضوعاتی که در این دوره دیده می شود به بازیگران و دلقک های سیرک اشاره دارد، یکی از تابلو های خوب این دوره، تابلو پسری با پیپ هست که مورد توجه و استقبال مردم و منتقدان از این اثر شده است. پیکاسو در این دوره برای آثار خود مجموعه دارانی پیدا نمود که برخی از آنها حامیان اصلی او در ادامه کار هنری بودند و تاثیرات زیادی در شکل گیری آثار بعدی او و تغییرات درونی وی داشتند. همچنین در این دوره با هنری مایتس هنرمند فرانسوی آشنا شد که از جمله رقبا و دوستان یکدیگر تبدیل شدند، بسیاری از هنرمندان و منتقدان معتقدند آثاری که در این دوره منتشر شده حاصل تجربه زندگی او بوده است.
دوره آفریقایی:
طول این دروه را به سال های 1906تا 1909 نسبت داده اند. پاپلو پیکاسو در این دوره وارد مرحله ای جدید در آثار هنری شد که ناشی از تاثیرات هنر یونان و آفریقا (مجسمه ها و ماسک های آفریقایی) بر روی او بود که موجب پیدایش این دوران هنری شد. از برترین آثار این دوره می توان به تابلو دوشیزگان آوینیون اشاره نمود که الهام گرفته از هنر آفرقایی بود. در این اثر از خطوط تیز و مستقیم استفاده شده بود. نکته جالب این نقاشی آن است که ماتیس از جمله کسانی بود که این اثر پیکاسو را به شدت مورد نقد قرار داد. در این دوره می توان علائم و نشانه هایی از سبک کوبیسم را در آثار او مشاهده شد.
دوره کوبیسم:
بسیاری از منتقدین دوره کوبیسم را به دو بخش کوبیسم تحلیلی و کوبیسم ترکیبی تقسیم نموده اند که هرکدام از این بخش ها ویژگی خاص خود را دارند.
دوره کوبیسم نحلیلی تقریبا در اوایل دوره آفریقایی شروع شد. پیکاسو از سال های 1907 تا 1912 به منظور شکل دادن به جنبش کوبیسم با نقاش فرانسوی به نام ژرژ براک همکاری داشت. آنها در آثارشان از رنگ های خنثی و خاکی چون رنگ هایی با تم قهوه ایی استفاده می نمودند. اشیا و اشکالی که در این آثار دیده می شود به صورت ساختار شکن بوده و از فرم های پیچیده هندسی تشکیل شده اند.
دوره کوبیسم ترکیبی از سال های 1912 تا 1919 به طول انجامید. این دوره مرحله ای پیشرفته از کوبیسم ترکیبی بود که در آن از روش هایی جدید برای نماش و خلق آثار استفاده می شد. آثار او در این دوره با رنگ هایی صاف و چند بخشی نمایش داده شده است و با اضافه نمودن فرم های جدیدی از هنر از جمله کلاژ ادامه یافت. در ترسیم برخی از نقاشی های این دوره مانند تابلو زیبای من و یا دختری با ماندولین از فرم های بدن استفاده کرده است که مورد توجه بسیاری از منتقدان قرار گرفته است.
دوره ای از فعالیت های پیکاسو که از سال های 1919 تا 1929 صورت گرفته است با تغییرات بزرگی در آثار و روند سبک هنری او همراه بوده است. او پس از حضور در ایتالیا و مشاهده اثرات باقی مانده از جنگ آثاری را خلق نمود که به سکب نئوکلاسیک بودند و با سبک کوبیسم که مدتی به آن سبک فعالیت داشت تضاد داشت.
جنگ های داخلی و جنگ های جهانی بر آثار پیکاسو تاثیر بسزایی داشت به نحوی که در آثار او قابل مشاهده می باشد. در برخی از آثار منشر شده از او بی عاطفگی نا امیدی، خشونت ناشی از جنگ دیده می شود.
فعالیت های اواخر زندگی پاپلو پیکاسو و برترین آثار او
پاپلو پیکاسو در سال 1940 پس از عضو شدن در یک گروه مردمی نمایشگاه های زیادی را برگذار کرد. او پس از آشنایی با ژاکلین روک و ازدواج با او در سال 1963 به نقاشی، سفالگری، مجسمه سازی و سایر فعالیت های هنری پرداخت. این نقاش با خلق آثارش قدم های بزرگ و مهمی در هنر مدرن برداشت. او با توجه به استعدادش سبک ها و تکنیک های بی نظیری در نقاشی ایجاد نمود که او را جزء پرکارترین نقاشان تاریخ قرار داده است.
مشهور ترین اثر بجای مانده از پیکاسو تابلو گرنیکا نام دارد. او ای تابلو را در سال 1973 و به درخواست کشور اسپانیا ترسیم نمود. موضوع این اثر بمباران شهر گرنیکا اسپانیا است که توسط نازی های آلمانی در طمان جنگ داخلی اسپانیا مورد حمله هوایی قرار گرفت. در این اثر از رنگ های سفید، سیاه و خاکستری استفاده شده است، مضمون ضد جنگ انی اثر مورد توجه و تمجید منتقیدن نیز قرار گرفته است.
پاپلو پیکاسو در 8 آوریل سال 1973 بر اثرحمله قلبی درگذشت. همسرش به دلیل وابستگی عاطفی که به او داشت پس از مدتی با شلیک گلوله خود کشی نمود.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.